Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EP 2010. Povratak Islanda i Slovenije na veliku scenu

Kvalifikacije samo produljile napornu sezonu

22.06.2009.
u 18:17

Čelni ljudi EHF-a imali su jako dobru ideju, dati priliku malim reprezentacijama preko kvalifikacija da u susretima protiv najboljih populariziraju rukomet. Ipak, nakon završetka kvalifikacija postavlja se pitanje kome su one trebale.

Na Europskom prvenstvu u Autriji 2010. godini igrat će stari poznanici, momčadi koje su i prije prvenstva kotirale kao najozbiljniji kandidati. Manjih problema imali su tek Poljaci i Mađari. Ali kad je bilo najpotrebnije, u posljednjem kolu, protivnike su ostavili daleko od vrata raja. Poljaci su dobili Rumunje plus 12 (34:22), dok su Mađari u Slovačkoj slavili plus 11 (30:19).

Putnici na EP 2010.


Europsko prvenstvo 2010. u Austiji izborili su: Austrija, Češka, Danska, Francuska, Hrvatska, Island, Norveška, Njemačka, Poljska, Rusija, Slovačka, Slovenija, Srbija, Španjolska, Švedska, Ukrajina.
Ždrijeb će se održati 24. lipnja u 19 sati.
Kvalifikacije su samo produžile ionako dugu rukometnu sezonu. Najbolji svjetski igrači umjesto odmora, morali su na igrati utakmice koje su njihove reprezentacije pobjeđivale preko deset razlike. I to bi za popularizaciju rukometa imalo smisla kada bi se Europska prvenstva igrala svake četiri godine. Ovako se ionako naporna sezona čini još napornijom.

Povratak Islanda i Slovenije Stari sustav u kojem su najbolji igrali samo posljednji krug kvalifikacija, nosio je punu veću draž. A i bila je veća mogućnost iznenađenja u samo dvije utakmice. Poljaci su u ovim kvalifikacijama pokazali da će one ići na ruku favoritima. Nakon vrlo lošeg starta i poraza od Šveđana nanizali su sve pobjede i izborili Austriju.

Prvenstvo u Austriji označit će povratak na veliku scenu Islanda i Slovenije. Dvije reprezentacije koje su propustile Svjetsko prvenstvo u Hrvatskoj, a u nekoliko posljednjih godine bile su u vrhu svjetskog rukometa, u Austriji će trebati pokazati da i dalje tu pripadaju.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije