Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Golf

Kuća kluba u Mirkopolju pod žicom, ništa od EP-a?

'krasic'
''
15.06.2011.
u 10:44

Golfišta u Zagrebu i Mirkopolju nisu sporna, ali jesu okoliš i popratni sadržaji. Trebala je to biti prezentacija europskog veteranskog prvenstva 2012.

Kada je Hrvatska prije dvije godine dobila domaćinstvo Europskoga golfskog prvenstva za veterane, nitko tada nije sumnjao da golfišta u Zagrebu i Mirkopolju između Krašića i Ozlja neće biti spremna. Doista, igrališta nisu uopće sporna, ali...

– Golfište Golf & Country Cluba Zagreb, kao i ono u Mirkopolju, odlično je, no nedostaju popratni sadržaji. Posebice u Mirkopolju gdje je klupska kuća zaključana i ograđena žicom. I okoliš je prilično neuredan. Ne uredi li se ubrzo, bojim se da od domaćinstva 2012. nema ni govora. Nećemo odustati od Hrvatske, samo javite koje ćete godine biti spremni – rekao je Philippe Verstraeten, predsjednik Europskog seniorskog golfskog saveza, koji je došao u posjet s glavnim tajnikom Rolfom Ollandom.

EP veterana mora se igrati na dva golfišta. Takva su pravila.

– Zašto vam drugo igralište ne bi bilo ono u obližnjim Mokricama. Nije važno što je to u Sloveniji – istaknuo je Verstraeten.

Slične probleme kao Hrvatska imala je i Grčka koja je nekoliko puta odgađala svoje domaćinstvo, pa i Slovačka.

– Prije nekoliko godina domaćin veteranima bila je Češka. Organizacija je bila katastrofalna i o tome se još priča. Ne bismo željeli da se tako govori i o nama – istaknuo je Ranko Zečić, predsjednik Hrvatske udruge golfera seniora.

Golf & Country Club Zagreb bit će spreman da ugosti najbolje europske veterane u golfu.

– Za tri-četiri mjeseca bit će spremni i svi prateći objekti. Golfište ionako nije sporno. Čak je napravljeno i za malo zahtjevnije igrače nego što su oni stariji od 55 godina. Za hrvatski golf bila bi velika šteta da se to natjecanje ne održi. Pokušat ćemo s čelnim ljudima Europskog golfskog saveza još jednom razgovarati i pronaći najbolje rješenje – rekao je Darko Grgurić, direktor natjecanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije