Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krunoslav simon

Moji će frendovi navijati za Milano

Kruno Simon
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
11.12.2015.
u 08:20

Cedevita je zaslužila da ide u Top 16 Eurolige, ističe trener Armanija Repeša Osim posjeta kući, za ovog boravka u Zagrebu volio bih se prošetati do Cvjetnog trga da doživim toliko hvaljeni Advent u Zagrebu, kaže Kruno

Cedevitin ogled s Armanijem (19 sati) za hrvatskog prvaka ima povijesne konotacije. Pobijedi li, bit će to prvi plasman ovog kluba u euroligaški Top 16. A za takvo što cedevitaši moraju nadmudriti dojučerašnjeg trenera Jasmina Repešu, a Luka Žorić jednog od najboljih prijatelja.

– Na terenu nema prijateljstva, Simon i ja bit ćemo najgori "neprijatelji". Nema popusta, no i nakon toga ostat ćemo dobri prijatelji.

Bez milosti ni za prijatelja

To je svom milanskom prijatelju poručio Luka Žorić, za kojeg Simon ističe nešto slično.

– Žora mi je jedan od pet najboljih prijatelja, no ni bratu ne bih dao popust. Igrat ćemo kao da se ne poznajemo, no već pet minuta nakon utakmice bit ćemo opet stari prijatelji. A možda se nađemo na kavi i prije tekme.

Dugogodišnjem zagrebašu Kruni Simonu bit će to prvo gostovanje u rodnom gradu u dresu nekog stranog kluba.

– Igrao sam protiv Zvezde, Partizana, Budućnosti, ali ne i u Zagrebu. Zato se i radujem punoj Draženovoj dvorani u kojoj očekujem i ponekog Hrvata koji će navijati za Armani. Prijatelji imaju "naredbu" da navijaju za Milano.

Milano bez Gentilea

Simona očekuje izravan dvoboj s, također ljevakom, Babićem.

– Drago mi je zbog Luke, on je dobra vijest za reprezentaciju, i neka samo tako nastavi. Doduše, ne mora baš protiv nas, ali neka tako nastavi u Eurokupu.

Simon je u posljednje vrijeme ponajbolji igrač Milana, a dok nije bilo Gentilea (koji neće igrati niti večeras zbog bolova u preponi), imao je i najveću minutažu.

– Ne sjećam se kada sam igrao i po 35 minuta, no sastav je posložen tako da i ja budem jedan od nositelja.

A stvari je tako postavio njegov trener Jasmin Repeša, koji kaže:

– Kruno dobro igra, pozitivac je i ima nešto lidersko, no on nikako da to prelomi i da se lansira među igrače ekstraklase. Ponekad se i svađamo, jer držim da mora biti ambiciozniji jer je po talentu među 10 najtalenata u Europi.

I Simon i Repeša ističu da u njihovu klubu nema imperativa.

– S obzirom na sve dosad, Cedevita je zaslužila da ide dalje, no poklopili su se neki rezultati pa smo i mi dobili priliku. Inače, u klubu kao Armani nitko ti ne radi stres prije ovakvih utakmica bez obzira koliko su važne. Naši čelnici jedino su osjetljivi na bilo koji oblik neprofesionalnosti – ističe Repeša, a slično govori i Simon:

– Ako ne prođemo u Top 16, to će biti neuspjeh, ali ne i debakl. Nije ovdje onaj apokaliptični mentalitet kao i kod nas gdje si jedan dan najbolji na svijetu, a drugi si dno. Ovo za nas nikako nije utakmica na život ili smrt. A u ovakvoj situaciji u mom prethodnom klubu Lokomotivu predsjednik bi već više puta bio u svlačionici i bilo bi ratno stanje.

>> Mršić: Zbog Repeše nisam nogometaš već košarkaš

Komentara 1

BL
blackstone
22:10 11.12.2015.

I ja sam navijao za milano.samo protiv crveno-belih korporativaca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije