Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA UEFE Bitka u Londonu vodit će se na sredini terena

Kreativnost plavih ili Tottenhamova trka?

03.11.2008.
u 17:00

Liverpool ih je uništio. Liverpoolov vezni red doslovce je pregazio Tottenhamov, koji trkački a ni znanjem nije mogao parirati boljem gostu. No, Liverpool nije iskoristio svoje šanse, napromašivao se kao rijetko kad i Tottenham je čudesnim preokretom osvojio tri boda.

Kvartet protiv kvinteta
U četvrtak će se u Londonu opet najveća bitka voditi na sredini travnjaka! Može li kvartet plavih (Vrdoljak, Badelj, Morales i Sammir), parirati Tottenhamovu kvintetu (Zokora, Huddlestone, Bentley, Modrić i Lennon)?

Mikićev nastup u Londonu upitan


Nakon utakmice s Interom, upitan je nastup Mihaela Mikića u Londonu:
- Posljedica je to duela s Krznarom, boli me koljeno, kao da sam istegnuo ligamente. Vidjet ću na treningu u utorak hoću li moći potrčati i mijenjati pravac - rekao je Mikić, koji je u ponedjeljak navečer bio na pregledima.
- Tko osvoji prevlast na sredini i zadrži loptu, ostići će i dobar rezultat! Trkački su Englezi vrlo jaki, no možemo igrati s njima. Treba očekivati da će Luka Modrić igrati iza napadača Benta, tako je igrao i protiv Liverpoola. Jasno je da ćemo posebno paziti na bivšeg suigrača - kaže Ivica Vrdoljak, koji će možda biti i strogo zadužen za Luku:

- Još nismo o tomu razgovarali, no ne vjerujem da ću biti pravi “flaster”, preuzimat ćemo Luku.

Dojam je da je Tottenhamov vezni red trkački jači, a Dinamov plemenitiji.

- Slažem se! Budemo li na istoj trkačkoj razini, zatvorimo li Tottenhamu prostor, bit ćemo u prednosti, otvorit će nam se prilika za protunapade. A vidjeli ste u Pragu kako to izgleda kad Mandžukić, Morales i Sammir dobiju prostor za kontru - kaže Vrdoljak.

Igra u oba smjera
Uopće ne treba sumnjati da će Vrdoljak i Badelj trkački obaviti posao, ali trener mora uvjeriti Moralesa i Sammira da na White Hart Laneu ne smiju igrati samo napadački. Plavi je vezni red kreativniji, Moralesu i Sammiru po znanju može parirati samo Modrić. No, Luka još traži pravo mjesto u momčadi, tek se upoznaje sa suigračima. I to je zapravo Dinamova najveća šansa, jer Tottenham nema ni približno plemenitog igrača poput Modrića. I kad igra prosječno, kao protiv Liverpoola, za klasu je iznad ostalih Tottenhamovih veznjaka.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije