Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INTERVJU 'VATRENOG'

Kramarić: Ćevapi su najbolji u Hrvatskoj, a Hrvati su puno opušteniji narod od Nijemaca

Zagreb: Okupljanje nogometne reprezentacije u Sheratonu uoči kvalifikacijske utakmice protiv Turske
Sanjin Strukic/PIXSELL
18.01.2024.
u 09:27

- Hrvatska obala je prekrasna, voda čista, a gradovi su također lijepi. Nije ni čudo da je dio serije Igra prijestolja sniman u Hrvatskoj. Za mene, to je najljepša država na svijetu - rekao je Kramarić o Hrvatskoj

Napadač hrvatske reprezentacije i njemačkog prvoligaša Hoffenheima Andrej Kramarić (32) dao je intervju za službenu klupsku stranicu.

Našeg napadača su u klubu čija je legenda pitali o raznim temama od Luke Modrića i hrvatskog mentaliteta, pa sve do hrane i vremenskih prilika.

- Hrvatska obala je prekrasna, voda čista, a gradovi su također lijepi. Nije ni čudo da je dio serije Igra prijestolja sniman u Hrvatskoj. Za mene, to je najljepša država na svijetu - počeo je Kramarić o Hrvatskoj, a zatim odgovorio na tvrdju da je u Hrvatskoj uvijek sunčano:

- Bilo bi lijepo, ali nažalost nije istinito. Zimi zna biti kišovito i prohladno. Srećom, ne tako jako kao u Njemačkoj. Kada ljeti dođu turisti, moja država pokaže svoju najbolju stranu. Baš moraš imati peha da te zadesi loše vrijeme.

Nakon što je voditelj intervjua istaknuo gostoljubivost Hrvata, Kramarić je pričao o hrvatskom mentalitetu

- Imamo drugačiji mentalitet. Svi su opušteni i vole život. U Hrvatskoj je OK ne shvaćati sve preozbiljno. U Hrvatskoj nikada niste sami. Ljudi su prijateljski raspoloženi, uvijek postoji osjećaj zajednice. Ponekad se okupimo i na piću - istaknuo je naš napadač.

Je li Hrvatska manje organizirana od Njemačke, bilo je pitanje za Kramarića.

- Otkako smo ušli u Europsku uniju, sve je malo organiziranije. Prije je to, u usporedbi s Njemačkom, bio drugi svijet. Sve je bilo opuštenije. Naravno, to ima pozitivne strane, ali i nekoliko negativnih. Poboljšali smo se u smislu da smo uveli više reda u svakodnevne živote.

Zatim je na dnevni red došla i tema hrane, a prvo je pitanje bilo na temu kultnog jela.

- Ćevapi nigdje nisu tako dobri kao u Hrvatskoj, no jednako su ukusni u Bosni i Hercegovini te Srbiji. Nažalost, njemački restorani se ne mogu uspoređivati. Kušao sam hrvatska jela u Njemačkoj, ali nisam pronašao restoran koji se može uspoređivati s originalnim jelima u mojoj zemlji.

VEZANI ČLANCI:

Kramarić je nakon toga istaknuo da je kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić najbolji hrvatski nogometaš svih vremena, pa potom pričao o Lukinoj karijeri.

- Nevjerojatno je što je Luka ostvario u proteklih 20 godina. S 38 godina je prvotimac Real Madrida. Nisam igrao s boljim nogometašem. Uspio je čak postati najbolji igrač svijeta 2018. godine, usred ere Cristiana Ronalda i Lionela Messija - istaknuo je hrvatski napadač.

Pričao je Krama i o vaterpolu, ali i generalno o hrvatskoj ljubavi prema sportovima.

- Naravno, nogomet je broj 1, ali tu su i rukomet te košarka. Rekao bih da vaterpolo dolazi nakon njih. Generalno smo veliki ljubitelji sporta. Čini se da svako dijete odrasta s loptom i da je talentirano u ovom ili onom sportu. Takav je stil života - zaključio je Kramarić.

Komentara 5

NE
Nemanadimak
19:39 31.01.2024.

A sta ste ga napali sa tim cevapima.?Pa jesu kod nas najbolji cevapi BIH , Macedinja je manje vise isto kao i Hrvatska sto se tice hrane vrhunsko. Mada su nasi restorani uredniji (ne svaki) ali u biti znaju biti bas izvanredni no mora se znat gdje otic na zalogaj jer zna biti i obruto i bas lose narocito ako je od slasticarne napravljen restoran ili pizerija i to vam je bolje izbjegavati. Konoba Hajduk na Losinju ili nekada Vele Vode na Krku vjerojatno jedan od boljih restorana na obali bio.

DU
Deleted user
19:35 24.01.2024.

Slabi su nam ćevapi, Krama.

KU
Kujttim
12:03 18.01.2024.

Čitam Kramarić, pratim i Ivana Perišića, svi oni bi se rado vratili u Hrvatsku. Andrej Kramarić u Dinamo, Ivan Perišić u Hajduk. Kramarić, koji je u boljoj poziciji od Perišića, puno boljoj (jer je zdrav), e on bi jeo porciju ćevapa za 8 eura u pečenjari, a Ivan Perišić bi na ribarnici kupio srdelu s broda za 4 eura. Dakle, Kramarić bi jeo gotove ćevape za 8 eura, i još bi tražio da mu se somun dovro prepeče i namoči, ovaj drugi, Perišić bi da mu s ribarice ispred vile donesu 2 kile srdela i da to plati 8 eura. E, jbg, onda igrajte za 500.000 eura godišnje. Ti Andrej u Dinamu, ti Ivane u Hajduku, budite sretni s 500.000 eura. Ako vam ne odgovara ova plaća od 500.000 eura, zarađujte u Njemačkoj, Engleskoj, Italiji, Saudijskoj Arabiji, i sve ok. Tko želi jesti odojka u Zelini i ćevape u Čingaču, Cjetnom, Kod Koste, TKP- može, ali mu je cijena u Dinamu 500.000 eura godišnje. Tko želi jesti srdele u Spitu po 7 do 8 eura za porciju, taj isto, a odnosi se na Perišića, treba godišnje zarađivati 500.000 eura. Ili neka jedu zaleđenu ribu iz Patagonije, ćevape od junećem mesa iz Engleske - njihov izbor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije