Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROBA ZA EP

'Kraljice šoka'; u dvije godine osvojile dvije medalje, posebno iznenadila jedna igračica

storyeditor/2022-07-06/PXL_160421_32547618.jpg
07.07.2022.
u 08:30

Posljednjeg dana Mediteranskih igara u alžirskom Oranu rukometašice Hrvatske izgubile su u finalu od Španjolske s 25:29. Hrvatska je na Igrama osvojila ukupno 23 medalje

Rukometašice Hrvatske osvojile su srebrnu medalju posljednjeg dana Mediteranskih igara u alžirskom Oranu. Izabranice Nenada Šoštarića pobijeđene su u finalu od Španjolske s 29:25. Bio je to drugi međusobni susret ovih dviju reprezentacija u Oranu i drugi poraz naših djevojaka. U skupini je Španjolska bila uvjerljiva pobijedivši s 31:23, a jučer u finalu bilo je samo minus četiri. Izbornik Šoštarić nije došao s najjačim sastavom. Od igračica koje su članice prve postave ovdje su bile samo Šimara i Japundža, a od onih koje su bile na posljednja dva velika natjecanja (europsko i svjetsko prvenstvo) na Igrama su bile tek Stela Posavec, Katarina Pavlović, Tena Petika i Lucija Bešen.

Devet pogodaka Pavlović

Španjolke su odmah na početku povele 5:1, no u 10. minuti uhvatili smo priključak (6:5). Međutim, slijedi novo odvajanje Španjolki, koje u 18. minuti vode sa šest razlike (12:6), da bi u završnici naše rukometašice smanjile na podnošljivih minus četiri (13:17). U drugom poluvremenu stalno smo lovili razliku, ali je na kraju nismo uspjeli uloviti. Najefikasnije u našim redovima bile su Katarina Pavlović s devet te Stela Posavec s četiri pogotka.

Ovo je bilo treće finale naših rukometašica na Mediteranskim igrama. Godine 1993. u Francuskoj djevojke su osvojile zlato, a četiri godine poslije u Italiji poražene su u finalu.

– Otišli smo na ove Mediteranske igre s varijantom da ćemo dati sve od sebe i pokušati napraviti što god je moguće, međutim sumnjam da je puno ljudi vjerovalo da možemo doći do ovog nivoa jer od prvog popisa otkazalo nam je pet-šest igračica, a od onog popisa otkad smo krenuli ovdje, dan prije polaska, Lea Franušić. Ono čime se jako ponosim je Lana Jarak, koja je, otkako je dobila šansu ovdje nakon ozljede u prvoj prijateljskoj utakmici Šimare, znači cijeli turnir, odigrala u prvoj postavi. Lana Jarak pokazala je strašno veliku stvar, strašno veliko srce, veliku borbenost, i mi smo s njom dobili još jedno lijevo krilo za A reprezentaciju i iskreno se nadam da će samo tako nastaviti – rekao je Nenad Šoštarić, izbornik Hrvatske.

Šoštarić: Vjerujem u Jarak

Lana Jarak je za sve bila veliko iznenađenje?

– Kad sam je pozvao u reprezentaciju, valjda se tri četvrtine Hrvatske pitalo tko je Lana Jarak. To je Lana Jarak, pratim je cijelu sezonu, igra odličnu sezonu u Dalmatinki, i vjerujem u nju. Mi treneri ipak pratimo naše prvenstvo i nastojimo svima koji su pravi i maksimalno rade dati šansu da igraju na većem nivou. Osvojili smo srebrnu medalju, što je izuzetno velika stvar i naš nastavak na nivou koji je počeo na Europskom prvenstvu. Znači, u otprilike dvije godine hrvatska je reprezentacija osvojila dvije međunarodne medalje. To nas čini sretnima i ponosnima te nas tjera da i dalje radimo što više i bolje, i valjda će to potaknuti nekoga da uvidi kako u ovo treba ulagati. Jer, prema uvjetima koje imamo puno smo lošiji nego reprezentacije Srbije i Španjolske, koje su ovdje. Ulažite u ove djevojke i one će vam vratiti i vraćaju već sada – rekao je Šoštarić.

Rukometašicama Hrvatske ovo je bila dobra proba uoči Europskog prvenstva koje će se u studenom ove godine održati u Sloveniji, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji. "Kraljice šoka" igrat će skupinu u Celju, s Norveškom, Mađarskom i Švicarskom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije