Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova suradnja

Krajan: Nastojat ću izvući najbolje iz Bornina tenisa

25.07.2014., Umag - 25. Vegeta Croatia open, cetvrtfinale Fabio Fognini (ITA) - Borna Coric (CRO). Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
05.11.2014.
u 09:38

Krajan je Safinu doveo do prvog mjesta na svijetu.

Takav se rasplet i očekivao iako je bilo i paralelnih scenarija i s jedne i s druge strane. No sad su se očito našli: Željko Krajan, izbornik hrvatske reprezentacije u Davisovu kupu, novi je glavni trener Borne Ćorića.

Naš je tinejdžer, najmlađi tenisač u top 100 svjetskog tenisa, bio mnogima poželjan partner, a izbor njega i njegove obitelji je – Krajan.

S njim bi Borna trebao tražiti nove dosege nakon iznimno uspješne 2014. godine u kojoj je pobijedio Rafaela Nadala, Ernestsa Gulbisa, Jerzyja Janowicza, Lukaša Rosola te igrao polufinale turnira u Baselu, četvrtfinale Umaga, osvojio challenger u Izmiru i postavio mnoge rekorde.

Ćorić: Bit ćemo sjajan tim!

– Zadovoljstvo mi je objaviti da počinjem raditi sa Željkom. On ima jako mnogo iskustva na Touru i radujem se zajedničkom radu kroz koji ću imati priliku jako puno naučiti. Vjerujem da možemo biti sjajan tim i zajedno postići brojne uspjehe – kazao je Ćorić, ovogodišnji laureat ATP-ove nagrade za dolazeću zvijezdu (Star of Tomorrow).

Ako to nije uspio kao igrač (najbolji plasman bilo mu je 88. mjesto), Željko Krajan (35) svjetski vrh osvaja kao trener. Ruskinju Dinaru Safinu doveo je do prvog mjesta na svijetu, a uspješno je vodio i Slovakinju Dominiku Cibulkovu te Britanku Lauru Robson. Kratko je surađivao sa Srpkinjom Jelenom Janković, ATP Tour upoznao je uz hrvatskog zeta Cipranina Marcosa Baghdatisa, a od sredine ove godine bio je trener najboljoj slovenskoj tenisačici Poloni Hercog (95. na WTA listi). Ne treba zaboraviti ni Krajanovo uspješno vođenje hrvatske reprezentacije koju je vratio u Svjetsku skupinu.

– Vrlo sam uzbuđen što postajem dio Bornina tima i nadam se da zajedničkim snagama možemo izvući najbolje iz njegova tenisa. Bez dvojbe, on je jedna od najvećih nadolazećih zvijezda i jedva čekam da počnemo raditi – istaknuo je Krajan.

Potvrdio nam je da prekida trenersku suradnju s Polonom i da će se sav posvetiti brušenju našeg 17-godišnjeg teniskog dragulja.

Novi najbolji renking

Borna je u međuvremenu započeo nastup na ATP challengeru u francuskom gradiću Mouilleron Le Captifu (64.000 eura + gostoprimstvo). U prvom je kolu sigurnom igrom sa 6:4, 6:4 pobijedio naturaliziranog Francuza Alexandrea Sidorenka, igrača koji je došao iz kvalifikacija. Tom je pobjedom nastavio prodor na ATP listi. U ovom je trenutku 88. na svijetu, što mu je, naravno, novi najbolji plasman u karijeri.

>> Borna Ćorić je nova 'Zvijezda budućnosti'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije