Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GLAVNI tAJNIK HOO-A

Krajač i Janković favoriti za Čopova nasljednika

22.04.2021.
u 18:17

Kandidacijsko povjerenstvo Hrvatskog olimpijskog odbora zaprimilo je devet prijava kandidata za novog glavnog tajnika krovne nam sportske organizacije. Vjerovali ili ne, dvije od njih bile su prazne, a u jednoj je bio tekst iz jednog političkog tjednika koji nikako ne ide u prilog dosadašnjem tajniku Josipu Čopu, koji je pak odlučio da se neće kandidirati za novi mandat. Štoviše, dugogodišnji obnašatelj najvažnije operativne dužnosti u HOO-u (od 2004. )stekao je uvjete za mirovinu pa će u njoj i uživati. A njegovo će mjesto preuzeti netko od šestero kandidata među kojima su i dvije u sportskim krugovima anonimne osobe, sportske administrativke iz Umaga i Delnica. A sportskoj javnosti poznati kandidati su Siniša Krajač (53), Alojz Janković (38), Tomislav Karlo (50) i Predrag Tišma. Krajač je dugogodišnji šef HOO-ova ureda za lokalni sport, Janković je glavni tajnik Hrvatskog šahovskog saveza i član Izvršnog odbora Svjetskog šahovskog saveza, Tomislav Karlo je američki đak (Brigham Young University), nekadašnji plivački reprezentativac i bivši glavni tajnik Hrvatskog plivačkog saveza te Predrag Tišma, hokejaš iz slavnog naraštaja Medveščak Gortana.

Sa svima njima razgovarat će Kandidacijska komisija u sastavu Branimir Bašić (veslanje), Morana Paliković Gruden (klizanje), Ivan Goran Munivrana (stolni tenis), Ante Baković (odbojka) i Zlatko Taritaš (jedrenje). A oni će, nakon svih tih intervjua, predložiti onog za kojeg smatraju da je najbolji izbor i o kojem će onda odlučivati Vijeće HOO-a početkom svibnja. S obzirom na njegove višestruke mandate na čelu HOO-a i ugled koji uživa, dakako, ponajviše će se pitati predsjednika Zlatka Matešu. Logično je da prvostolnik za svog prvog suradnika ima čovjeka s kojim može kvalitetno surađivati. Prema izvorima bliskim HOO-u, favorit zaposlenika, odnosno stručnih službi krovne sportske udruge njihov je kolega Siniša Krajač, no izgleda ima i Alojzije Janković. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije