Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODUŠEVIO LEDENU

Kovaljčuk dokazao da je Mozart na ledu i kakav je spektakl doveo KHL

'24.09.2013., Dom sportova, Zagreb - 5. kolo KHL, kontinentalne hokejaske lige, KHL Medvescak - SKA St. Peterburg. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL'
'Marko Lukunic/PIXSELL'
26.09.2013.
u 08:00

- Kad Kovaljčuk igra, ponekad se osjećate kao da ste na ringišpilu, a od njegovih poteza zastaje dah

Oko 6500 sretnika koji su u utorak bili u Ledenoj vidjeli su pobjedu Medveščaka nad SKA (4:3), no zauvijek će pamtiti i fenomenalnog Ilju Kovaljčuka, najskupljeg hokejaša današnjice i najboljeg koji je dosad zaigrao u Zagrebu. Bilo mu je dovoljno samo nekoliko sekundi nakon što je ušao na led da Ledenoj pokaže kakav je majstor. Uzeo je pak te neviđenom brzinom opalio u gornji lijevi kut Marka Dekanića. Bio je to potez hokejaškog Mozarta kojem se može samo zapljeskati.

Igrao 6 minuta bez prekida!

– Uživao sam u svakom njegovom potezu. On je u hokeju poput Ronalda i Messija u nogometu, zbog Ilje bih uvijek platio ulaznicu – rekao je Bruno Zajec, legenda Medveščaka.

A Zajec zna što govori, jer vidio je sve najbolje koji su ikad klizali na Šalati i u Ledenoj: Radulova, Anisina, Krutova, Stolbuna...

Jedan detalj najbolje će opisati kakva je Kovaljčuk legenda u hokejaškom svijetu. Naime, predsjednik Medveščaka Damir Gojanović čekao ga je da iziđe iz svlačionice nakon utakmice i poput hokejaškog zanesenjaka zamolio ga za zajedničku fotografiju. Ilja je, naravno, pristao i tako opravdao ugled gospodina na ledu i izvan njega.

Zabio je Kovaljčuk u Ledenoj dva gola, a brojnim sjajnim potezima na trenutke je ismijavao obranu Medveščaka.

- Kad Kovaljčuk igra, ponekad se osjećate kao da ste na ringišpilu, a od njegovih poteza zastaje dah - najbolje je talent Kovaljčuka opisao jedan igrač Medveščaka.

Potkraj utakmice, kada je SKA gubio 1:3, Kovaljčuk s leda nije izlazio pomalo nestvarnih šest minuta (inače su izmjene svakih 20-30 sekundi)!

– Kada je dodao gas u tim zadnjim minutama, naši navijači sigurno su uživali i to im je bilo zabavno. No, vjerujte, meni uopće nije bilo. Najsretniji sam kada takav igrač suparničke momčadi sjedi na klupi. Znam da bi navijači htjeli da nam ponovno dođe u Ledenu, no meni je bilo dosta – iskren je bio trener Medveščaka French.

Stiglo pojačanje iz Finske

Bek Medveščaka Curtis Foster nekoliko je puta u NHL-u igrao protiv Kovaljčuka, a jednu su sezonu u NJ Devilsima i dijelili svlačionicu.

– Kovaljčuk je uvjerljivo najbolji igrač KHL-a. A je li i najbolji od Rusa, ne znam. Teško je reći je li bolji Ovječkin, Maljkin ili Kovaljčuk – istaknuo je Foster i dodao:

- Čovjek je superzvijezda hokeja, ali i nevjerojatno skromna osoba s obzirom na to koliko zarađuje. Prišao mi je prije utakmice i pitao me kako sam. Ponašao se prema meni kao da smo najbolji prijatelji. Mnogi se čude kada shvate koliko je on skroman čovjek.

Bilo je sjajno uživati u Iljinim majstorijama, no medvjedi su na njih već zaboravili, jer već danas u Ledenoj gostuje Jugra (19.30 sati, Sportklub).

Medvjedi su pak jučer pojačali obranu s Fincem Hannuom Pikkarainenom (29), koji u Zagreb stiže danas, a debitirati bi trebao već u subotu. Većinu karijere proveo je u švedskoj i finskoj ligi, a doveden je zbog ozljeda bekova Kylea Klubertanza i Marka Popovića.

milijuna eura godišnja je plaća Ilje Kovaljčuka u SKA Sankt Peterburgu, što je triput više od budžeta za plaće sva 33 igrača Medveščaka. Najbolje plaćeni medvjedi Montador i Cheechoo imaju godišnju plaću od 200.000 eura

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije