Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATRENI NA ETIHADU

Kovačić otkrio tajnu kojom je Pep promijenio njegovu igru i hvalio Gvardiola: 'On je nešto posebno'

Champions League - Group G - Manchester City v BSC Young Boys
Foto: Lee Smith/REUTERS
1/3
17.11.2023.
u 13:59

"Mislim da on može dominirati europskim nogometom, a stopere, posebice u Hrvatskoj, podići na višu razinu", rekao je Mateo Kovačić za Daily Mirror pričajući o svojim dosadašnjim iskustvima u Manchester Cityju

Ovoga ljeta dva su hrvatska reprezentativca došla na Etihad i pridružila se momčadi Manchester Cityja pod vodstvom Pepa Guardiole. Joško Gvardiol je postao najskuplji branič u povijesti nogometa i brzo se nametnuo kao standardni član prve momčadi na poziciji lijevog beka.

Prije njega, u srpnju, "građanima" se pridružio i Mateo Kovačić. Londonski velikan Chelsea ga je, nakon još jedne izazovne sezone, pustio za 29.1 milijuna eura. Do sada je nastupio u 14 utakmica, prosječno 68 minuta u utakmici. Prema pisanju Daily Mirrora, hrvatski veznjak žali što nije prije imao priliku surađivati sa trenerom poput Guardiole.

GALERIJA Švicarci se borili do kraja. Haaland ih 'potopio' s dva gola za nastavak dominacije Cityja (1:3)

Champions League - Group G - Manchester City v BSC Young Boys
1/27

"Nevjerojatno je, ali i teško jer učim puno novih stvari, a volio bih da sam ih naučio ranije u karijeri. Nikad nije kasno za učenje, a ja sam sretan što učim od njega. Volio bih da mi je netko to sve ranije rekao. Uživam u tome, iako mi je na početku bilo teško shvatiti što točno želi", rekao je Kovačić pa dodao:

VEZANI ČLANCI:

"Ja volim puno trčati po terenu, ali rekao mi je da se smirim i da to ne radim toliko. Zbog toga sam istovremeno ostao u čudu i bilo mi je drago."

Osvrnuo se i na 21-godišnjeg Gvardiola. "Mislim da on može dominirati europskim nogometom, a stopere, posebice u Hrvatskoj, podići na višu razinu. On ima nešto posebno. Kako samo dolazi u sredinu terena, a još i igra lijevom nogom. Takvi igrači su nešto posebno", zaključuje Kovačić.

VIDEO Gvardiol sve iznenadio objavom nakon loše igre u derbiju: Englezi stali iza hrvatskog braniča

Komentara 1

JM
JMN
19:18 17.11.2023.

Dakle, konačno mu je netko rekao da ne trči ko muha bez glave. Hvala Pepu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije