Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ENGLEZI PIŠU

Gvardiol ima novu važnu ulogu: 'Ovo je prilika da se nametne i Guardioli'

Zagreb: Trening nogometne reprezentacije prije utakmice protiv Latvije
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/5
17.11.2023.
u 11:02

"Ako je to dobro rješenje za osvajače Lige prvaka, onda je dobro i za Hrvatsku, barem se tako čini. Gvardiol će imati priliku dokazati svoje kvalitete kao lijevi bočni", piše Manchester Evening News

Zlatko Dalić je najavio da će u posljednje dvije utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. godine, protiv Latvije (18. studenog) i Armenije (21. studenog), Joško Gvardiol igrati na lijevom boku. Trenutno na toj poziciji igra u Manchester Cityju, a sada će u reprezentaciji na njoj zamijeniti Bornu Sosu i Bornu Barišića.

Ovo će Gvardiolu biti prilika da Pepu Guardioli, treneru Manchester Cityja, dodatno pokaže što može učiniti na toj poziciji, piše Manchester Evening News. 

GALERIJA Švicarci se borili do kraja. Haaland ih 'potopio' s dva gola za nastavak dominacije Cityja (1:3)

Zagreb: Trening nogometne reprezentacije prije utakmice protiv Latvije
1/27

"Hrvatska mora osvojiti više bodova od Walesa kako bi se izravno plasirala na Europsko prvenstvo. Hrvatska će igrati protiv Latvije i Armenije, a Wales protiv Armenije i vodeće Turske. Hrvati u tome moraju uspjeti bez ozlijeđenog Matea Kovačića, dok će Joško Gvardiol dobiti novu poziciju. Izbornik će kopirati City i staviti Gvardiola na lijevi bok", stoji u njihovom tekstu.

"Ako je to dobro rješenje za osvajače Lige prvaka, onda je dobro i za Hrvatsku, barem se tako čini. Gvardiol će imati priliku dokazati svoje kvalitete kao lijevi bočni. Nakon što mu je Guardiola rekao da nije spreman prebaciti se sa stopera u vezni red, Gvardiol ima šansu pokazati zašto bi trebao biti prva opcija u velikim utakmicama umjesto Nathana Akea. To će biti osobito potrebno ako ozljeda spriječi Akea u odlascima naprijed", zaključuju Englezi.

VEZANI ČLANCI:

Hrvatska reprezentacija u nezavidnoj je situaciji. Nakon poraza od Turske (0:1) i Walesa (2:1) više ne ovisi samo o vlastitim rezultatima da bi ostvarila izravan plasman na Euro. Trenutno je trećeplasirana u skupini te čak i ako pobijedi obje utakmice, neće završiti druga ukoliko Wales pobijedi Tursku i Armeniju.

Također, Hrvatska ima priliku završiti prva, ukoliko Wales pobijedi Tursku i izgubi od Armenije. U najgorem slučaju, "vatreni" će morati u dodatne kvalifikacije koje su izborili drugim mjestom u Ligi nacija.

VIDEO Prosinečki o Hajduku: 'Igrači imaju veliki pritisak. Tih 18 godina neosvajanja. Treba pobjeđivati, a Dinamo je na to navikao'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije