Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BUNDESLIGA

Kovačev Wolfsburg izgubio protiv Bayerna, Bjelica i Union došli do važne pobjede

GER, 1. FBL, VfL Wolfsburg vs FC Bayern Muenchen
EXPA/ Eibner/ Bahho Kara
Autori: vecernji.hr, Hina
20.12.2023.
u 22:49

Josip Stanišić i Josip Juranović su odigrali cijele utakmice za Union, odnosno Bayer. Lovro Majer je za Wolfsburg igrao do 52. minute, dok je Dion Drena Beljo ušao u igru za Augsburg u 68. minuti

Nogometaši Bayera i Bayerna, dvije vodeće momčadi njemačke Bundeslige, uspješno su obavili posao u aktualnom 16. kolu.

Vodeći Bayer pobijedio je Bochum u Leverkusenu s 4-0. Već na poluvremenu Bayer je stvorio prednost od tri pogotka, a briljirao je češki napadač Patrick Schick koji je postigao sve golove.

Nakon realiziranog jedanaesterca u 30. minuti još je suparničku mrežu pogađao u 32. i 45. minuti. U nastavku je još Boniface bio strijelac za konačno uvjerljivo slavlje bundesligaškog lidera. Hrvatski reprezentativac Josip Stanišić odigrao je cijelu utakmicu za Bayer.

Bayer tako i dalje ima četiri boda prednosti pred drugim Bayernom, s tim da Bayern ima utakmicu manje. U ovom kolu Bavarci su u gostima s 2-1 pobijedili Wolfsburg, sastav kojeg vodi hrvatski stručnjak Niko Kovač.

Musiala i Kane bili su strijelci u 33. i 43. minuti za 2-0 gostiju. U nadoknadi prvog dijela Arnold je smanjio na 1-2 i unatoč šansama na obje strane u drugom dijelu rezultat se više nije mijenjao. Hrvatski reprezentativac Lovro Majer igrao je za Wolfsburg do 52. minute.

Uvjerljivi domaćin bio je Stuttgart koji je s 3-0 nadjačao Augsburg. U prvom poluvremenu strijelci su bili Undav u 18. i Guirassy u 45. minuti, dok je domaća dominacija zaključena golom Fuehricha u 69. minuti. Stuttgart se vratio na treće mjesto ljestvice, a za goste iz Augsburga od 68. minute je zaigrao hrvatski napadač Dion Drena Beljo.

Veliki preokret napravio je Eintracht na domaćem terenu protiv Borussije iz Moenchengladbacha te je slavio 2-1. U 27. minuti Woeber je doveo goste u vodstvo, ali je isti igrač isključen u 88. minuti. U nadoknadi je ostvaren veliki preokret, a golove su za domaći sastav zabijali Buta u 92. i Koch u 97. minuti. Hrvatski nogometaš Hrvoje Smolčić ostao je na domaćoj klupi za pričuve.

Pobjedu je prokockao i Freiburg koji je kod Heidenheima vodio 2-1 do 84. minute. Tada je izjednačio Kleidienst, dok je Ginter u 92. pogodio vlastitu mrežu za 3-2 Heindeheima.

Hrvatski trener Nenad Bjelica i njegov Union Berlin upisali su novu prvenstvenu pobjedu, svladali su na domaćem terenu Koeln 2-0. Suparnika je Union Berlin slomio golovima u drugom poluvremenu. Prvo je Hollerbach pogodio iskosa pod gredu, nakon lijepog driblinga, u 56. minuti za 1-0, dok je u 78. minuti Fofana pogodio za 2-0 nakon što je efektnu asistenciju upisao Volland. Za Union Berlin cijelu je utakmicu odigrao hrvatski reprezentativac Josip Juranović.

Ovom pobjedom Union Berlin se na ljestvici pomaknuo za jednu poziciju i trenutačno je na 15. mjestu. Koeln je ostao pretposljednji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije