Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKI NOGOMET

Kovačev Monaco uvjerljivo slavio, igrali Moro, Ćorluka, Juranović, Vida...

Niko Kovač
Reuters/Pixsell
11.04.2021.
u 21:13

Francuski nogometni prvoligaš Monaco, pod vodstvom bivšeg hrvatskog izbornika Nike Kovača, očekivano je slavio s 3-0 (0-0) protiv posljednjeplasiranog Dijona, koji je već praktično preselio u drugoligaško društvo.

Kapetan mlade hrvatske nogometne reprezentacije Nikola Moro odigrao je prvo poluvrijeme za Dinamo iz Moskve u 2-2 (0-1) domaćem remiju protiv Urala u susretu 25. kola ruskog prvenstva.

Dinamo je tim bodom ostao šesti sa 43 boda, koliko ima i peti CSKA koji u ponedjeljak igra protiv Rotora, dok je Ural 12. sa 30 bodova.

Bivši hrvatski reprezentativac Vedran Ćorluka odigrao je čitav susret za Lokomotiv iz Moskve koji je svladao gradskog suparnika Spartak sa 2-0 (2-0) i tako mu se približio na samo bod zaostatka. Treći Lokomotiv sada ima 46 bodova, dok je Spartak drugi sa 47.

Dejan Lovren nije konkurirao za nastup u momčadi vodećeg Zenita koji je kao gost nadigrao Soči sa 2-1 (0-0). Vodeći Zenit sada ima 54 boda, dok je Soči sedmi sa 40.

Legiji bod, Juranović igrao

Hrvatski nogometni reprezentativac Josip Juranović odigrao je svih 90 minuta za Legiju iz Varšave koja je u susretu 24. kola poljskog prvenstva igrala 0-0 na gostovanju kod Lecha u Poznanu.

Šest kola prije kraja prvenstva vodeća Legia ima 52 boda, osam više od drugog Pogona iz Szczecina. Lech je 11. sa 30 bodova.

Turska: Vidi 90 minuta u novoj pobjedi Besiktasa

Hrvatski reprezentativni stoper Domagoj Vida odigrao je svih 90 minuta za Besiktas koji je u susretu 34. kola turskog nogometnog prvenstva kao gost svladao Erzurumspor sa 4-2 (2-2) te se tako još više približio osvajanju naslova prvaka.

Ovom pobjedom vodeći Besiktas je stigao do učinka od 70 bodova, sedam više od drugog Fenerbahcea, a osam više od trećeg Galatasaraya, dok je do kraja prvenstva ostalo osam kola.

Erzurumspor je pretposljednji, 20. sa 28 bodova.

Francuska: Monaco - Dijon 3-0

Francuski nogometni prvoligaš Monaco, pod vodstvom bivšeg hrvatskog izbornika Nike Kovača, očekivano je slavio s 3-0 (0-0) protiv posljednjeplasiranog Dijona, koji je već praktično preselio u drugoligaško društvo.

Vodstvo Monacu donio je Crnogorac Stevan Jovetić u 49. minuti, kad je poslao loptu u mrežu nakon što je gostujući vratar obranio kazneni udarac Ben Yedderu. Ovaj se francuski napadač iskupio pogotkom u 63. minuti, a u 89. minuti je dobio novu priliku s bijele točke i postavio konačnih 3-0.

Monaco je sa 65 bodova ostao na trećem mjestu i u utrci za prvaka Francuske. Vodeći Lille bježi mu četiri boda, a drugoplasirani PSG samo bod. 

Španjolska: Valladolid - Granada 1-2

Momčad Granade ostvarila je pobjedu u 30. kolu španjolske La Lige svladavši sa 2-1 (0-1) na gostovanju u Valladolidu istoimenu domaću momčad. 

Valladolid je poveo pogotkom Orellane iz kaznenog udarca u 41. minuti, a preokret je uslijedio u posljednjih 12 minuta. Izjednačio je Molina u 78. minuti, a pobjedu Granadi donio je u 86. minuti Quini.

Granada je s 39 bodova skočila na osmo mjesto, a Valladolid je s 27 bodova ostao na 17. mjestu, samo bod iznad zone ispadanja u drugu ligu.

Nogometaši Valencije i Real Sociedada odigrali su 2-2 (0-2), a domaća momčad je preokrenula zaostatak iz prvog poluvremena. Real Sociedad je na poluvremenu vodio s 2-0 pogocima Guevare (33) i Isaka (45), ali su u nastavku Wass (60) i Gabriel Paulista (73) zatresli mrežu baskijske momčadi i tako donijeli bod Valenciji.

Mainzu važna tri boda u Koelnu

U posljednjoj nedjeljnoj utakmici 28. kola njemačke Bundeslige nogometaši Mainza slavili su s 3-2 na gostovanju u Koelnu kod izravnog konkurenta u borbi za opstanak u elitnom razredu.

Poveli su gosti u 11. minuti pogotkom Boetiusa. Koeln je u 43. minuti izjednačio, a precizan izvođač najstrože kazne bio je Duda. U 61. minuti Skhiri je pogodio za 2-2, a konačnih 3-2 za Mainz postavio je Barreiro preciznim udarcem sa 17 metara u drugoj minuti sučevog dodatka.

Mainz je sedmom pobjedom u sezoni stigao do 28 bodova i 14. pozicije, s dva boda prednosti pred Arminijom i Herthom, koje su na 15. i 16. mjestu. Koeln je s 23 boda predzadnji, dok je Schalke uvjerljivo zadnji sa samo 13 bodova, iako je u prvoj nedjeljnoj utakmici svladao Augsburg s 1-0 (1-0) i tako stigao do svoje druge pobjede u ovoj sezoni. Pobjednički pogodak postigao je Suat Serdar u 4. minuti.

Vodeći Bayern ima 65 bodova, pet više od drugoplasiranog RB Leipziga, a do kraja prvenstva ostalo je još šest kola.

Italija: Roma - Bologna 1-0

Nogometaši Rome u susretu su 30. kola talijanskog prvenstva na Olimpijskom stadionu u Rimu svladali Bolognu s minimalnih 1-0 (1-0).

Jedini pogodak na utakmici postigao je Mayoral (44) u završnici prvog poluvremena nakon velike pogreške gostujuće obrane.
Sedma Roma sada ima 54 boda, jedan manje od šestog Lazija, dok je Bologna u sredini tablice, 11. sa 34 boda. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije