Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRENULO GA

Odbio je Hrvatsku i pozive iz Lijepe Naše, a sada je u Njemačkoj doživio veliku čast

Josip Stanišić
Foto: Instagram
1/2
10.04.2021.
u 19:21

– Mi smo se, skautirajući Josipa, uvjerili kako je riječ o vrlo darovitom igraču, zato je i dobio naš poziv. No, očito pod pritiskom kluba, Stanišić je donio svoju odluku. Žao nam je zbog toga.

Europski prvak Bayern danas je kod kuće odigrao samo 1:1 protiv berlinskog Uniona u 28. kolu Bundeslige, a zanimljivo da je u tom susretu za bavarsku momčad debitirao Josip Stanišić

Riječ je o Nijemcu hrvatskih korijena koji je rođen u travnju 2000. godine, a igra na poziciji braniča. Priliku tada 18-godišnjem Stanišiću svojedobno je dao i Niko Kovač u svojoj prvoj utakmici na klupi Bayerna. Doduše, bilo je to u prijateljskoj utakmici protiv PSG-a kada nisu igrale najveće zvijezde kluba.

HNS je svojedobno pokušao pridobiti Stanišića, no ovaj je mladi branič odbio Hrvatsku i odlučio da će nastupati za Njemačku.

– U razgovoru s njegovim ocem prije nekoliko dana priopćeno nam je kako se Josip ipak odlučio za Njemačku – rekao je prije dvije godine tadašnji glavni instruktor HNS-a Sreten Ćuk i dodao:

– Mi smo se, skautirajući Josipa, uvjerili kako je riječ o vrlo darovitom igraču, zato je i dobio naš poziv. No, očito pod pritiskom kluba, Stanišić je donio svoju odluku. Žao nam je zbog toga.

U HNS-u su smatrali da je ulogu u ovom slučaju odigrao i Stanišićev menadžer, Dieter Hoeness, ali tada smo, posredno kontaktirajući s Hoenessom, saznali kako je on odluku prepustio Josipu i njegovim roditeljima.

10 April 2021, Bavaria, Munich: Football: Bundesliga, FC Bayern München - 1. FC Union Berlin, Matchday 28 at Allianz Arena. Munich's Josip Stanisic (l) and Union's Marius Bülter fight for the ball. IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. Photo: Sven Hoppe/dpa /DPA/PIXSELL
Foto: Sven Hoppe/DPA/PIXSELL

Ključne riječi

Komentara 43

LU
Ludwik
20:08 10.04.2021.

Imamo dovoljno kvalitetnih mladih igrača i ne treba nikoga moliti, nego oni moraju biti sretni ako ih se pozove u svetinju... A, ako je današnja utakmica relevantan pokazatelj, onda hvala Bogu da je tobožnji Njemac Josip odabrao Njemačku... Traljav nastup,, krivac za izjednačujući gol Uniona... U našu reprezentaciju ionako ne bi trebalo pustiti nikoga tko se i jednu sekundu premišlja za koga će nastupiti...

Avatar Hrvatski domobran
Hrvatski domobran
20:42 10.04.2021.

Ako ne želi igrati za Hrvatsku, ne treba. Hrvatska je svetinja. A ne odluka.

BI
billynik
22:04 10.04.2021.

Nikoga ne treba moliti da igra za Hrvatsku, ako to njemu nije čast onda nema što tražiti u našoj repki neka igra za ona koja mu je na srcu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije