Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stiže Borussia

Kovač podigao gard i uzvratio kritičarima: Idemo sad malo o činjenicama...

Niko Kovač
Foto: DPA/Pixsell
1/8
03.04.2019.
u 09:20

– U 27 dosadašnjih prvenstvenih nastupa zabili smo 69 pogodaka. Lani ih je u isto toliko utakmica bilo 66. Toliko o tome da smo bezidejni u napadu i da smo u tom dijelu igre pali – napomenuo je Kovač

Niko Kovač u subotu u 18:30 sati polaže novi veliki trenerski ispit. U München stiže prvoplasirana dortmundska Borussia, ali sa samo dva boda viška u odnosu na njegov Bayern. Drugim riječima, uspiju li Bavarci nadmudriti goste, preuzet će čelnu poziciju, a samim time barem dio tereta past će s leđa nekadašnjeg hrvatskog izbornika.

Naslušao se Kovač ove godine kritika kao nikada u životu, osobito nakon ispadanja od Liverpoola u osmini finala Lige prvaka, ali znao je da će tome biti tako, da voditi Bayern nije lak zadatak. Između ostalog i zato što je pod neprestanim povećalom javnosti, ali i navijača naviklih na trofeje.

>>>  Pogledajte što je još sve rekao trener Dinama Nenad Bjelica uoči derbija s Hajdukom na Poljudu

 

Ove su sezone Kovača mnogi kritizirali i isticali da nema tu njegova stručnog potpisa, osobito u napadačkom segmentu, na što je hrvatski trener u razgovoru za Bild argumentirano uzvratio:

– Ako ćemo o činjenicama, u 27 prvenstvenih nastupa zabili smo 69 pogodaka. Lani ih je u isto toliko utakmica bilo 66. Toliko o tome da smo bezidejni u napadu i da smo u tom dijelu igre pali – napomenuo je Kovač i odgovorio na opaske da nije niti blizu kolega kojima se pripisuje taktička genijalnost, primjerice, Pepu Guardioli ili Thomasu Tuchelu.

– Kada sam preuzeo Bayern, tu je živio isti nogometni sistem još iz vremena Louisa van Gaala. Pojedine su ga kolege u međuvremenu nešto modificirale, ponajprije Guardiola, ali je funkcionirao. Budući da se momčad odlično osjećala unutar svojih zadaća, nije bilo potrebe stvarati nešto novo. Da sam krenuo tim smjerom, samo bih zbunio igrače i učinio ih nesigurnima – odvratio je Niko i upitao:

– Da, nisam mijenjao sistem iz tig razloga. Znači li to da ga nisam bio u stanju mijenjati? Takva je pretpostavka netočna, nekorektna. U Frankfurtu su me smatrali majstorom za taktiku, postavio sam više različitih sistema, ali Eintracht je bio sasvim drukčija priča – kazao je Kovač i prokomentirao osjeća li se nesigurnim na klupi Bayerna:

– Ne! I neće se ništa prestrašno dogoditi ako ne osvojimo naslov prvaka Njemačke. Ali naravno da ga želimo. Mi smo sportaši. Borili smo se i borit ćemo se. Kasnili smo devet bodova, ali smo se vratili u igru – dodao je Kovač, kojemu bi pobjeda u derbiju, pogotovo dok mu strani mediji podmeću Josea Mourinha kao nasljednika,  ipak itekako dobro došla. 

Komentara 4

Avatar Croat
Croat
11:33 03.04.2019.

veceras bayern igra cetvrtfinale njemackog kupa,karta je v zepu.

EU
eugenkak
12:46 03.04.2019.

makar nisam neki ljubitelj KOVACA ali smatram da je on ipak danas za 3 klase bolji i napredniji od Marinja ali mislim da je bolji i od Gvardijole jer on ima momcad kojja ne vrijedi danas ni 100 milijuna euraa i koji su vec penzioneri dok taj Gvardijola ima momcad koja je procjenjena na neku milijardu plus eura i taj Gvardijola ima budjet nekih 700000 - 800000 milijuna eura godisnje dok Kovac ima budjet 0000 eura i tu je razlika a da Kovac ima samo pola milijarde eura budjet bio bi prvak svijeta a ne samo evrope i svi vi koji pljujete po njemu mislim da nemate pojma o danasnjem sportu

Avatar lip_ko_nadan
lip_ko_nadan
11:06 03.04.2019.

Džaba ti priča moj Niko ako izgubiš u subotu !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije