Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bayern se izvukao

Kovač izbjegao dugu i tešku noć, Gnabry ga spasio od sramotnog poraza

Niko Kovač
Foto: DPA/Pixsell
1/2
29.10.2019.
u 21:57

Kovač je ogled započeo bez prvog napadača Roberta Lewandowskog, uz trojac Perišić - Gnabry - Coman

Nogometaši Bayerna nastavit će natjecanje u Njemačkom kupu unatoč tome što su se silno namučili protiv šesnaeste momčadi druge lige, Bochuma, u šesnaestini finala.

Momčad Nike Kovača slavila je na gostovanju s 2:1 (0:1), međutim, sve do same završnice mirisalo je na senzaciju budući da je domaćin do 83. minute čuvao minimalno vodstvo. 

Kovač je ogled započeo bez prvog napadača Roberta Lewandowskog, uz trojac Perišić - Gnabry - Coman, no kada je vidio da kola idu nizbrdo, Poljaka je ubacio na travnjak već u 46. minuti umjesto hrvatskog reprezentativca.

Desetak minuta kasnije je napad osnažio i Philippeom Coutinhom, no unatoč velikom pritisku i dominaciji, bilo je napeto sve do završnih minuta.

Bochum je poveo uoči odlaska na odmor, i to autogolom mladog Alphonsa Daviesa u 36. minuti.

Pao je nakon doista jednostavne akcije domaćina. Vratara Riemann dugom je loptom pronašao Bluma, a krilni je igrač pri pokušaju da uposli Silverea Ganvoula imao sreće što ju je Davies skrenuo u vlastitu mrežu.

Ipak, Serge Gnabry je u 83. minuti krasno pogodio nakon asistencije Kimmicha, a Thomas Muller je dovršio priču sa svega tri metra u 89. minuti nakon što su domaći igrači ostali bez isključenog Armela Belle-Kotchapa.

Dodajmo, drama protiv dosta slabijeg protivnika mogla bi izazvati nove kritike na račun bivšega hrvatskoga izbornika, kojeg izvršni predsjednik kluba Karl-Heinz Rummeniggea očito samo čeka na volej.

Vjerujemo da to već znate, Rummenigge koristi svaku moguću prigodu da Niki Kovaču nešto zamjeri, a primjedbi ga nije poštedio čak niti nakon prošlotjedne pobjede na gostovanju kod Olympiacosa u Ligi prvaka.

Premda je Kovač te večeri osvojio i deveti bod u skupini, Rummenigge je na kasnije održanoj večeri momčad prozvao zbog nepažnje i kazao da Bayern s tom razinom nogometa neće daleko dogurati ove sezone.

Ključne riječi

Komentara 11

CO
Constantine
00:30 30.10.2019.

Vrlo tesko je Niki u Bayernu.Nema podrsku i samo ga ganjaju..polako bockaju,svaki dan bockaju.Niko ce pokazat da je veliki strucnjak i Bayern osvaja na kraju sva 3 Pokala.Sad je nesto malo stalo,zaribalo,pjesak u getribi ali moramo pricekat i na kraju s Nikom slavit.Nisam u snu navijao za Bayern ali zbog Nike znojim se i samo gledam utakmice.

RI
rimac444
22:19 29.10.2019.

Neće imati prilike guštati orjunaška piskarala i komunjarska gamad da veliki Niko posrne kako priželjkuju.

Avatar mustafa1
mustafa1
22:26 29.10.2019.

prvo poluvrijeme je bayern bio los a perisic najlosiji,niko mu je dao sansu a ovaj totalno podbacio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije