Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠAH MAT

Koprivnica ima najbolje mlade šahiste u državi

01.01.2009.
u 18:31

Na kadetskom šahovskom prvenstvu Hrvatske, koje se od 26. do 30. prosinca održavalo u Našicama, šahisti Koprivnice osvojili su uvjerljivi naslov prvaka. Mladi Koprivničanci pobijedili su u svih šest mečeva te su s 19,5 bodova zasluženo ostvarili najbolji plasman ispred Podsuseda i Zagreba.

Majstorski kandidat Jurica Srbiš s 5,5 bodova bio je najuspješniji igrač na prvoj ploči, gdje je premoćnom igrom ponovno potvrdio kako je daleko najbolji mladi igrač u Hrvatskoj. - Svidio mi se turnir, atmosfera je bilo sjajna.

- Igra cijele ekipe bila je odlična, svi smo odigrali u vrhunskoj formi. Timski duh presudio je u našu korist - kaže 13-godišnji Jurica.

Odlične rezultate postigli su i drugi koprivnički šahisti. Matija Ostović bio je najbolji na drugoj ploči, Viktor Vranar ostvario je drugo mjesto na trećoj ploči, dok je sve bolji Ivan Orehovec s tri boda iz četiri partije bio drugi na četvrtoj ploči. Petar Frčko osvojenim bodom također je pridonio naslovu prvaka.

- Ovom pobjedom mladi šahisti Koprivnice na najljepši su način završili izrazito uspješnu godinu, gdje su osvarili brojne pojediničane i ekipne pobjede, i to ne samo u kadetskoj, već u juniorskoj, pa čak i seniorskoj konkurenciji. Posebno mi je drago što se sedmogodišnji trud i naporni rad isplatio, a Koprivnica dobila vrhunske mlade šahiste kakve nema niti jedan grad u Hrvatskoj - rekao je zadovoljni Vedran Bači, predsjednik ŠŠK Koprivnice i voditelj škole šaha.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije