Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PIOHVALIO SVOJE STOPERE

Kopić naglasio teške uvjete u Puli, jedan ga je detalj posebno namučio

Dinamo je na gostovanju u 22. kolu HNL-a svladao Istru 2:1
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
07.02.2022.
u 09:13

- Ovo su bitne situacije i u ovakvim utakmicama kada imaš otegotne okolnosti za kvalitetniju igru prema naprijed da se postaviš i dobiješ koji duel više

U posljednjem susretu 22. kola Prve HNL Dinamo je u Puli pobijedio Istru 1961 sa 2-1 odvojivši se na vrhu ljestvice. Oba gola za Dinamo zabio je Mislav Oršić (30, 55-11m), dok je pogodak za domaćine zabio Robert Mišković (45+2).

- Očekivano zahtjevna utakmica, otežan posao s lošim terenom, što je otežavalo tempo igre, protok lopte, bilo je isprekidano. Stvorili smo veliki broj prilika u prvom dijelu, imali situaciju za 2-0. No, neke loše reakcije kod gola Istre su nam kompromitirale prvo poluvrijeme. Zadovoljan sam energijom i zasluženo smo pobijedili - kazao je trener Dinama Željko Kopić nakon pobjede.

Počelo je velikom prilikom Puljana u sedmoj minuti. Luka Hujber je ubacio s desne strane, no Dion Drena Beljo se u izglednoj situaciji nije najbolje snašao. Dinamo je uzvratio u 12. minuti, Petar Bočkaj je pucao, a Joao Silva počistio s gol-linije.

Uslijedile su još dvije Dinamove prilika, a u 30. minuti i vodstvo "Modrih". Stefan Ristovski je s desne strane prebacio do Mislava Oršića koji je pucao glavom i zabio za 1-0. Facundo Caseres je pokušao očistiti loptu s gol-linije, ali samo ju je zakucao u mrežu.

U posljednjim trenucima prvog dijela domaćin je uspio izjednačiti. Hujber je na desnoj strani "ukrao" loptu Luki Ivanušecu, a zatim idealno uposlio Robertu Miškovića koji preciznim udarcem pogađa pored nemoćnog Domagoja Livakovića.

No, Dinamo je vrlo brzo nakon starta drugog dijela poveo. U 53. minuti Mauro Perković je oborio Komnena Andrića, a Oršić realizirao kazneni udarac za novi vodstvo gostiju. Korak bliže pobjedi Dinamo je stigao u 65. minuti kada je Caseres neopreznim startom zaradio drugi žuti karton, a time i isključenje.

06.02.2022., stadion Aldo Drosina, Pula - Hrvatski Telekom Prva liga, 22. kolo, NK Istra 1961 - GNK Dinamo. Arijan Ademi. Photo: Srecko Niketic/PIXSELL
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL, ilustracija

Sudac Lovrić je u 78. minuti dosudio novi kazneni udarac za goste nakon starta Joao Silve nad Brunom Petkovićem, ali je nakon pregleda video snimke promijenio odluku i Dinamovog napadača "nagradio" žutim kartonom zbog simuliranja.

- Izgubili smo balans, imao sam osjećaj da srljamo, ušli smo u pogreške. Ipak, uspjeli smo iskontrolirati utakmicu do kraja po ovakvom terenu protiv ovakve Istre koja je išla na glavu. Zadovoljan sam s dečkima.

Kritizirao je travnjak, ali i pohvalio svoje stopere.  

- Ovo su bitne situacije i u ovakvim utakmicama kada imaš otegotne okolnosti za kvalitetniju igru prema naprijed da se postaviš i dobiješ koji duel više. Pohvale za Theophilea-Catherinea, Šutala i Franjića. Držali su nas stabilnima, dobili veliki broj duela. To nas je usmjerilo prema stabilnosti iza.

Dinamo u sljedećem kolu igra protiv Gorice. 

- Imaju kvalitetu, gledao sam utakmicu protiv Hajduka. Imali su svoje situacije, sigurno sada imaju tjedan dana da se poslože i znam da će doći na Maksimir opasni. Mi ćemo se oporaviti i pripremiti za subotu pa se tek nakon toga okrenuti izazovima koji nas čekaju. Imaju tjedan dana da se poslože i znam da će doći na Maksimir opasni. Mi ćemo se oporaviti i pripremiti za subotu pa se tek nakon toga okrenuti ostalim izazovima koji nas očekuju.

Trener Gonzalo Garcia bio je zadovoljan pristupom svojih igrača. 

- Igrali smo dobro protiv kvalitetne momčadi, taj primljeni gol i crveni su na neki način odredili daljnji tijek utakmice. Teško je igrati protiv Dinama kada igra tako dobro, prekida ritam i radi prekršaje. Do crvenog smo se dobro držali, ali meni je najbitnije da Dinamo nije lagano došao do pobjede. To me veseli, unatoč porazu. 

Istra u sljedećem kolu igra protiv Lokomotive.

- Lokomotiva je opasna momčad. Bande se vraća. Momčad se mora dobro pripremiti i krenuti s istim mentalitetom. Lokomotiva je kvalitetna, ali želimo nastaviti igrati na tragu ove utakmice - kazao je Garcia. 

Ključne riječi

Komentara 1

RA
radolizem
19:05 07.02.2022.

Samo pobjeda se pamti. Dinamo je uzeo 3 boda, sve ostalo je manje bitno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije