Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Namještanje

'Nisam mogao vjerovati kada mi je otkrio ishod na dva sljedeća Mastersa'

Thanasi Kokkinakis
Foto: Press Association/Pixsell
1/2
20.01.2016.
u 14:12

Namještanje na Touru je neka vrsta javne tajne, o kojoj se ne smije govoriti, tvrdi umirovljeni tenisač iz Južne Amerike

Klupko tajni oko namještanja teniskih mečeva polako se odmotava. Vijest koju je u ponedjeljak objavio BBC brzinom munje proširila se sportskim svijetom. Nakon što je prvi reket svijeta Novak Đoković priznao da je odbio 100 tisuća dolara za namještanje u Sankt Peterburgu, oglasio se i Australac Thanasi Kokkinakis.

– Ne licem u lice, ali na društvenim mrežama pojavljuju mi se poruke poput "Platit ću ti ovoliko ako izgubiš" – izjavio je Kokkinakis za australsku radio postaju 3AW.

Ulje na vatru dolio je anonimni umirovljeni tenisač iz Južne Amerike koji je BBC-ju otkrio kako stvari stoje. 

– Namještanje na Touru je neka vrsta javne tajne, o kojoj se ne smije govoriti. Uočimo je i pretvaramo se da ništa ne znamo. Svaka od tri skupine ima svoje ljude koji pristupaju igračima. Imaju i svoje račune, njih 50 ili 60, na koje polažu manje količine novca. No kada se to zbroji, zarada je golema – ističe anonimni izvor.

– Igrači su među sobom razmjenjivali suptilne komentare koji su indicirali da je meč namješten. Da se dogovaraju rezultati, postalo mi je jasno prije dvije godine kada mi je jedan od njih otkrio rezultate sljedeća dva turnira. I to ne bilo kakva turnira, nego Mastersa, tamo gdje su igrali najbolji. Točno mi je rekao tko će pobijediti i na koji način. Nakon što se sve odvilo kao što je predvidio, nisam mogao vjerovati. Kad vidiš kako jedan igrač s lakoćom pobjeđuje, a onda odjednom promašuje apsolutno sve, jednostavno ne možeš vjerovati.

Ovu priču treba uzeti s velikom dozom rezerve, ali gdje ima dima, ima i vatre...

>>Švicarci otkrivaju da su na listi sumnjivih 2011. bili i hrvatski tenisači

>>Vrhunski igrači namještali mečeve na Wimbledonu, neki su i Grand Slam pobjednici!

Komentara 8

SA
SANTOS
22:50 21.01.2016.

kakva lupetanja....

ZW
zweistein
16:32 20.01.2016.

iz pouzdanih izvora znam da će barcelona pobijediti sporting. ovi im moraju pustiti zbog halilovića ... ha ha ha

DU
Deleted user
23:21 22.01.2016.

Ispod debilnosti. Đokoviću nudili npr. 100.000$, a on pobjedom i plasmanom u sljedeće kolo dobiva 200.000$.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije