Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rasprava nakon poraza

Koeman ljutit na kritičare: 'Što ste očekivali? Da ćemo stjerati u kut treću reprezentaciju svijeta?!'

UEFA Nations League - Semi Final - Netherlands v Croatia
Foto: Wolfgang Rattay/REUTERS
1/294
15.06.2023.
u 14:30

"Vaš komentar malo je glup. Igrali smo protiv momčadi koja jako dugo igra zajedno, s razlogom su treća momčad svijeta", rekao je ljutiti Ronald Koeman nakon provokativnog pitanja novinara kritičnog prema predstavi njegovih izabranika.

Ronald Koeman, izbornik nizozemske nogometne reprezentacije, komentirao je s novinarima i analitičarima portala Ziggo Sport sinoćnju utakmicu protiv Hrvatske u kojoj su vatreni slavili s 4:2 i izborili finale još jednog svjetskog natjecanja. U finalu će ih čekati bolji iz ogleda Španjolske i Italije koji je na rasporedu večeras u 20:45.

U raspravi s jednim od novinara jasno je dao do znanja da kritike ne smatra opravdanima s obzirom na to da je izgubio od bitno kvalitetnije momčadi. "Mrzovoljan sam, da. Smatram da nismo bili dobri u drugom poluvremenu. Hrvatski vezni red zadržao je kontrolu što je za nas bitno otežalo utakmicu", kazao je Koeman.

GALERIJA Izbornik Zlatko Dalić naklonio se fantastičnim navijačima

UEFA Nations League - Semi Final - Netherlands v Croatia
1/15

Istaknuli su mu i kako je mišljenje o narančastima i dalje podijeljeno. Dok jedni smatraju da igraju osjetno bolje u odnosu na početak godine, drugi i dalje ističu nedostatak pomaka u značajnim rezultatima.

"Ne razumijem što ste očekivali? Da ćemo Hrvatsku stjerati u kut? Treću reprezentaciju svijeta? Ne biste trebali zanemarivati ono što je dobro u našoj igri. Zadovoljan sam napretkom i nastavit ćemo tim smjerom", odgovorio je izbornik Nizozemaca.

Jedan od novinara podsjetio je izbornika na poraz od Francuske u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2024. kada su izgubili 4:0 i izrazio zabrinutost zbog broja golova koje prima nizozemska reprezentacija. "Ne računam dva posljednja gola jer se radi o produžecima, a tada preuzimate sve moguće rizike", odgovara Koeman, a ovaj ga je na upitao: "Ako ne računamo dva gola, znači da nismo poraženi?"

VEZANI ČLANCI:

To je razljutilo izbornika narančastih. "Vaš komentar malo je glup. Igrali smo protiv momčadi koja jako dugo igra zajedno, s razlogom su treća momčad svijeta. Pokazali su to, a mi smo se borili najbolje što smo mogli. Odolijevali smo pritisku kad god je bilo moguće, ali nemar nas je u nekoliko navrata koštao", kazao je na kraju Koeman.

VIDEO Rotterdam: Obraćanje izbornika Zlatka Dalića nakon pobjede

Komentara 1

Avatar Čudomix
Čudomix
16:16 15.06.2023.

Koeman dobro zbori.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije