Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ždrijeb eurospkih kupova

Klopp: Želio sam Borussiju samo u finalu

Football Soccer - Liverpool v Swansea City - Barclays Premier League - Anfield - 29/11/15 Liverpool manager Juergen Klopp and Dejan Lovren celebrate at the end of the match Action Images via Reuters / Carl Recine Livepic EDITORIAL USE ONLY. No use with un
Foto: Reuters/PIXSELL
19.03.2016.
u 08:15

U posljednjih šest utakmica, Barca se lako obračunavala s Madriđanima, a posljednji je put Atletico svladao Barcelonu prije dvije godine, baš u četvrtfinalu Lige prvaka

Zlatan Ibrahimović ponovno ide na Otok! Izvlačenje četvrtfinalnih parova Lige prvaka sučelilo je dva prebogata kluba, Paris Saint-Germain i Manchester City, klubove koji imaju neograničen godišnji proračun i svake sezone nemilice troše novac na nove igrače.

Nakon što je s PSG-om eliminirao Chelsea, Ibrahimović će za ulazak u polufinale igrati u Manchesteru, na Etihadu, prva utakmica igrat će se u Parizu 6. travnja, a uzvrat sedam dana kasnije u Manchesteru.

Zadnji polufinale 1995. godine

– Spremni smo za dvije velike utakmice! U četvrtfinalu Lige prvaka nema lakih suparnika, iznimno cijenimo Manchester City, ali naše su ambicije velike. Vjerujem da imamo snagu i kvalitetu za proboj u polufinale, u kojem naš klub nije bio od 1995. godine. Na krilima eliminacije Chelseaja, puni samopouzdanja još jednom idemo na Otok po trijumf – rekao je vlasnik i predsjednik PSG-a, katarski šeik Nasser Al Khelafi.

Ovo je, inače, prvi nastup engleskog kluba u četvrtfinalu Lige prvaka, a samo su se jednom City i PSG dosad susreli u europskim kup-natjecanjima. Bilo je to u sezoni 2008./2009., u ondašnjem Kupu Uefe, u natjecanju u skupini, igrali su bez pogodaka u Manchesteru. Sportski direktor Cityja, Txiki Begiristain, nakon izvlačenja je rekao:

– Vidjeli smo kako je PSG izbacio Chelsea, francuski je klub u te dvije utakmice iskazao svu svoju snagu. Ali, mi smo bolji od Chelseaja i znamo kako treba igrati da bismo dohvatili polufinale. PSG nije samo Ibrahimović, tu je mnogo kvalitetnih igrača koje je trener Laurent Blanc dobro složio i pred nama su dvije iznimno neizvjesne i zanimljive utakmice, dvije vrhunske nogometne priredbe – govori Bask u engleskom klubu, bivši napadač Barcelone, koji je na tu poziciju došao 2012. godine, s identične funkcije u Barci, u koju je baš on doveo - Ibrahimovića....

A Barcelona će, s našim Ivanom Rakitićem, polufinale hvatati preko madridskog Atletica! U posljednjih šest utakmica, Barca se lako obračunavala s Madriđanima, a posljednji je put Atletico svladao Barcelonu prije dvije godine, baš u četvrtfinalu Lige prvaka, u dvije utakmice izbacio je katalonsku momčad iz natjecanja (1:0, 1:1). Atletico, inače, još kako “leži” Leu Messiju – odigrao je za Barcelonu protiv madridskog kluba 27 utakmica, zabio im je čak 25 golova, uključujući i tri hat-tricka.

Lijepe uspomene na Dortmund

Kao da je izazivao sudbinu... Naime, nakon remija na Old Traffordu, presretni Liverpoolov trener, Nijemac Jürgen Klopp, na novinarsko pitanje koga bi želio u četvrtfinalu, ovako je odgovorio:

– Samo ne svoj bivši klub Borussiju! Zašto bih želio igrati protiv najjačeg kluba na svijetu? S njim želim igrati u finalu...

Naravno da su kuglice u petak već u četvrtfinalu spojile Nijemce i Engleze!

– A što sad? Borussia je moj bivši klub, neraskidive su emocije koje me vežu uz Dortmund. Ali, trener sam Liverpoola i učinit ću sve da moj klub uđe u polufinale – govorio je Klopp nakon ždrijeba.

Naš srednji branič Dejan Lovren imat će opet težak posao, s druge će strane biti iznimno neugodni Borussijini napadači Aubameyang, Reus i Mhitarjan. Nijemci su u četvrtfinalu eliminirali Tottenham, maštaju o još jednom engleskom skalpu...

A Liverpoolove navijače vežu prekrasne uspomene za dortmundski stadion, Signal Iduna Park! Ondje su Redsi, naime, 2001. godine osvojili Kup Uefe, spektakularnom 5:4 pobjedom protiv Alavesa.

>> Kakav okršaj! Liverpool i Lovren igrat će protiv Borussije

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije