Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLIČAN NA Giro d’Italiji

Kišerlovski: Već sam navikao da za 
mene država slabo mari

Robert Kišerlovski
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
19.05.2014.
u 10:55

– Hrvatska nažalost ne shvaća mogućnosti biciklizma i njegove popularnosti u svijetu – rekao je Kišerlovski.

Hrvatski biciklist Robert Kišerlovski opet oduševljava, na osmoj etapi utrke Giro d’Italia voženoj u subotu osvojio je senzacionalno drugo mjesto te time ostvario najbolji rezultat u povijesti hrvatskog biciklizma. Dosad je to bilo, također njegovo, peto mjesto iz etape Tour de Francea. Riječanin koji vozi za Trek Factory Racing (jedna od najboljih biciklističkih momčadi svijeta za koju je u vozio i Amerikanac Lance Armstrong) tako je potvrdio najave da na ovogodišnjem Giru lovi plasman u najboljih pet u ukupnom poretku.

Otac Eduard “kriv za sve”

– Prve etape nisu mi bile baš najbolje, pogotovo one prve tri po Irskoj, no utrka je jako duga, treba izdržati tri tjedna u jakom ritmu. Ciljao sam tako da mi, s danima, forma raste pa vjerujem da će biti još bolje nego sada. Odlučivat će posljednji tjedan u kojemu je nekoliko teških brdskih etapa. Vjerujem da mogu do plasmana u TOP 5, što bi bio ogroman uspjeh – kaže Robert, kojemu je najbolji dosadašnji rezultat u ukupnom poretku Gira deseto mjesto iz 2010. godine.

No, svjestan je da će mu s ovim drugim mjestom postati teže jer glavni favoriti, Australac Evans i Kolumbijac Urán sada ga neće ispuštati iz vida.

Nastavi li sa sjajnim rezultatima, na posljednje dvije etape Kišerlovski će imati i značajnu podršku Hrvata. Naime, pretposljednja etapa vozi se u Tarvisiju (31. svibnja), a posljednja u Trstu (1. lipnja).

16 mjeseci bez plaće

– Ide nas dosta iz Biciklističkog kluba Rijeka – kaže Robertov otac Eduard, koji je i glavni “krivac” što se sin počeo baviti biciklizmom.

Naime, Eduard je nekada bio jugoslavenski reprezentativac. Zanimljivo, Robert je zamalo završio u atletici; bio je vrlo dobar srednjoprugaš. Sada je Robert vrhunski biciklist, jedan od najboljih u svijetu, no prema kriterijima Hrvatskog olimpijskog odbora svrstan je u sportaša treće kategorije!

– To je smiješno, ali već sam navikao ništa ne dobivati od države, za sve sam se u svojoj karijeri izborio svojim mukotrpnim radom – rekao je Robert i dodao:

– Hrvatska nažalost ne shvaća mogućnosti biciklizma i njegove popularnosti u svijetu.

A koliko je loša trenutačna situacija u hrvatskom biciklizmu, najbolje potvrđuje podatak da su zaposlenici Saveza od prije tjedan dana u štrajku. Razlog? Već 16 mjeseci nisu dobili plaće...

Srećom, vrijednost Roberta Kišerlovskog itekako dobro shvaćaju najbolje biciklističke momčadi svijeta. Već je sad kapetan u Treku, a od sljedeće sezone u svojoj ga momčadi žele Saxo Bank i BMC, dvije najbolje momčadi svijeta.

>>Robert Kišerlovski senzacionalan 2. na Giru

Komentara 1

Avatar gladnijura
gladnijura
11:50 19.05.2014.

Želim ti puno uspjeha i bez oslonca na ovu džavu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije