Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽELE I ZOI

Kinezi razmišljaju o domaćinstvu Zimskih olimpijskih igara

25.12.2008.
u 10:18

Kina je ove godine bila domaćin ljetnih Olimpijskih igara, a za deset godina mogla bi po prvi puta u povijesti biti domaćin i Zimskih olimpijskih igara.

Kinezi su se na Igrama u Pekingu dokazali kao vrsni organizatori, a mediji u najmnogoljudnijoj zemlji svijeta javljaju o ideji organizacije ZOI u sjevernom gradu Harbinu, glavnom gradu sjeveroistočne pokrajine Hejlungđjang, koji će u veljači sljedeće godine biti domaćin zimske Univerzijade. Za organizaciju tog natjecanja i izgradnju potrebnih objekata Harbin je utrošio 440 milijuna američkih dolara.

Zimska Univerzijada, na kojoj će nastupiti oko 4.000 sportaša, bit će glavni test sposobnosti Harbina za upuštanje u utrku za organizacijom Zimskih olimpijskih igara 2018. godine…

- Ukoliko svi naši gosti budu zadovoljni organizacijom Zimske Univerzijade, to će nas dodatno potaknuti da uložimo kandidaturu za Zimske olimpijske igre – izjavio je Li Zhanshu, guverner provincije Hejlungđjang.

Harbin je to već bio učinio, ali nije bio izabran na skraćenoj listi kandidata za domaćinstvo ZOI 2010. godine, koje je povjereno kanadskom Vancouveru.

- Ukoliko ne dobijemo domaćinstvo za 2018. godinu, pokušat ćemo opet četiri godine kasnije. Naš je san organizirati prve Zimske olimpijske igre u Kini – zaključio je Li.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije