Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rijeka u polufinalu kupa

Kek: Ni najveći navijač Dinama ne bi tako kaznio Andrijaševića

Matjaž Kek
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
1/10
29.11.2016.
u 22:48

Sve je to smiješno! Taj bi trebao dijeliti pravdu, a u svim medijima se opravdava. To je previše. Ovaj im iskače iz paštete – kazao je Kek

Matjaž Kek očito je jako ozbiljno shvatio četvrtfinalnu utakmicu s Lokomotivom, u Kranjčevićevoj je istrčao s udarnim sastavom. Želio je ulazak u polufinale, pobjedu, svjestan da bi sve drugo poljuljalo momčad pred veliki derbi s Dinamom.

I tako kompletna Rijeka lako se obračunala s Lokomotivom (3:1). Rijeka je bila bolja, a onda je stigao i pogodak. Lokomotivini igrači nisu dobro očistili loptu ispred svojih vratiju, Kolinger ju je izbacio na 20-ak metara, a tamo ju je dočekao kapetan Rijeke Mate Maleš i opalio u sami kut.

Nakon udarca iz kuta lokosi su nekoliko puta s metar ili dva pokušavali ugurati loptu u mrežu, gađali i prečku. Da su zabili, možda bi se i vratili u utakmicu.

Ovako su napravili novu pogrešku, Rrahmani je napucao Ristovskog kojem se lopta idealno odbila pa je Zagorac po drugi put matiran. I pri kraju poluvremena vratar Zagorac je srušio Mateija, a Gorgon sigurno zabio iz jedanaesterca za 3:0 vodstvo Rijeke.

Matjaž Kek u poluvremenu zacijelo se sjetio Rudeša i kup utakmice s drugoligašem. I tada je bilo 3:0 za Rijeku, ali se Rudeš vratio te na kraju ispao u produžecima.

Stoga je Kek i u nastavku upozoravao svoje igrače da ne staju, da nastave igrati iako je momčad ipak ubacila u nižu brzinu koja je bila dovoljna da ju Lokomotiva ne može rezultatski ugroziti, iako su domaćini uspjeli zabiti u 79. minuti kada je Cekici opalio, lopta je od Maleša skrenula i završila u mreži.

Nakon utakmice čuli smo trenera Rijeke prije konferencije za novinare kako je najavio ''paljbu''. I bilo je ''paljbe'', a meta je bio disciplinski sudac Prve HNL Saša Pavličić-Bekić.

– Kakav komentar mogu dati na kaznu Andrijaševića? Svima je bilo jasno što će se dogoditi. Žao mi je što taj koji bi trebao dijeliti pravdu u svim medijima dijeli moralne nauke, a za mene postaje smiješan. Nema medija u kojem ne opravdava svoju odluku, takvih opravdavanja nema nigdje na svijetu. Kao trener, pokušat ću ustrajati na korektnom ponašanju svojih igrača, ali što je previše – previše je. Mislim da ni jedan najvatreniji navijač Dinama ne bi Andrijaševića kaznio s tri utakmice kazne, a ''ovaj'' mi skoro iskače iz paštete. Od pet članova Komisije za žalbe skupilo ih se samo troje, od kojih je jedan bio trener u mlađim kategorijama Dinama – govorio je Kek, te se još jednom osvrnuo na stanje travnjaka u Kranjčevićevoj:

– I zadnji put sam upozoravao na ovaj teren, a oni sada nisu ni pokosili igralište! Pitajte igrače Rijeke i Lokomotive kako se osjećaju nakon ove utakmice!

Za utakmicu s Dinamom neće biti ozlijeđenog Gavranovića, suspendiranog Andrijaševića, a upitan bi mogao biti i Matei koji je zbog zadnje lože ranije izašao.

Komentara 7

ZR
Ze Roberto u
23:27 29.11.2016.

Tko gleda utakmice kada igra Rijeka,može vidjeti da na svaku odluku suca, koja je protiv njih, skaču i prigovaraju.....naročito Žuta i Vešović

BR
braveheart11
06:37 30.11.2016.

dakle...krenimo redom da napokon otkrijemo zavjeru protiv Rijeke..... krenimo od te famozne utakmice protiv Slavena..... u toj utakmici Slavenu je ponosten cisti gol a jos k tome trebao je bito sviran jedanasterac........ali ne pojedini novinari i vodstvo Rijeke to smatra minornim naspram opravdanog crvenog kartona..... idemo dalje..... utakmica Rijeka Hajduk.. pomocni sudac je pogodjen kamenom i to presucuje ....... pitam se zasto i tko to stiti Rijeku ....... za kraj evo zadatak za sve.... koliko je penala (po meni svi su bili) dosudjeno Rijeci u zdanjih par kola + kup?........

Avatar petrolio
petrolio
09:00 30.11.2016.

znači keku nije problem što je franko javno vrijeđao i ponižavao suca, nego zato što su ga zbog toga kaznili - gotovo najmanjom kaznom (kazna je mogla biti i 12 utakmica)!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije