Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEDVEŠČAK

Kazna Prpicu prestroga, Belić najveći dobitak

Medveščak
Željko Hladika
28.09.2009.
u 09:35

U nedjelju su igrani dvoboji sedmog kola hokejaške EBEL lige, svi osim sraza Medveščaka i Vienna Capitalsa koji će zbog zauzetog termina u Domu sportova odigrati u utorak.

I dalje se povlače repovi rekordno teškog poraza medvjeda u petak u Klagenfurtu (0:7) gdje su za dvoboj s Viennom izgubili kažnjenog Mikea Prpica (udaranje šakom suparničkog igrača).

- Mislimo da je ta kazna prestroga, no suci su tako odlučili i tu prestaje svaka priča. Nisu suci krivi za naš težak poraz, već mi sami. U prvoj smo trećini izgledali dobro, no onda smo, što zbog umora što zbog neopreznosti, nakupili puno isključenja i teško stradali. Možda smo malo preoprezno ušli u susret i zato smo kažnjeni - riječi su momčadskog menadžera Medveščaka Dragutina Ljubića.

- Ukupno gledajući, sa sedam bodova iz šest susreta moramo biti zadovoljni. No, naš najveći dobitak je to da, pored Roberta Kristana, imamo jako dobrog drugog vratara koji je domaći dečko. Vanja Belić odigrao je posljednju trećinu na gostovanju u Villachu (1:5) i branio odlično bez primljenog pogotka - napominje Ljubić.

Ovaj tjedan medvjedi igraju tri utakmice, pored Vienne u utorak, u petak gostuju kod Alba Volana, a u nedjelju dočekuju Red Bull Salzburg.

- Jako teške utakmice, no bio bih super zadovoljan s pet bodova. Da, nisam skroman, no imam pravo vjerovati u našu momčad. Dvaput igramo doma, a ipak smo u Ledenoj sasvim drugi sastav. Odmah smo rekli da nam je cilj ući u doigravanje, a zato bi, po mojoj procjeni, svakog mjeseca u ligi (natjecanje traje gotovo šest mjeseci) trebali osvojiti deset bodova. Ovdje smo u dva tjedna uzeli sedam, što je dobar prolaz - zaključuje Ljubić.

Rezultati šestog kola EBEL lige: Graz 99ers - KAC 5:1, Olimpija - Alba Volan 2:3, Salzburg - Linz 3:1, Jesenice - Villach 2:5. Poredak: Villach 12, Graz 10, Linz 9, Vienna 8 (-1), Salzburg i Medveščak (-1) po 7, Alba Volan i Olimpija po 6, KAC 5 i Jesenice 3. boda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije