Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davisov kup

Karlović pobijedio Soedu za pobjedu nad Japanom

Ivo Karlović (1)
12.02.2012.
u 10:53

Hrvatska je u gostima pobijedila Japan sa 3:2 i izborila četvrtfinale Davisova kupa

Karlović - Japanci 9:1! Takav je omjer u setovima Ive Karlovića u tri dvoboja u sklopu susreta prvog kola Svjetske skupine Davisova kupa u Kobeu. Japanci nisu imali rješenje za diva sa Šalate, niti u pojedinačnim niti u susretu parova u kojem je Karlov partner bio Ivan Dodig.

I nakon što je u nedjelju Dodig poražen od Keija Nishikorija sa 5:7, 6:7 (4), 3:6, i Japanci izjednačili na 2:2, na scenu je opet stupio Karlović. Odličnom je igrom, sa 7:6 (4), 6:1, 6:4, za sat i 48 minuta, nadjačao Goa Soedu i odveo Hrvatsku u četvrtfinale. Karlović je i ovaj put sjajno servirao (17 asova, osvojio 89 posto poena nakon ubačenog prvog i 75 posto nakon drugog servisa), ali i dokazao da mu servis nije jedino oružje.

Njegovi izlasci na mrežu i voleji sve su ubojitiji, kretanje sve bolje a igra s osnovne linije sve sigurnija. Dvojica najboljih japanskih tenisača protiv Karlovića nisu imali niti jednu priliku za oduzimanje njegova servisa.

- Osjećaj je odličan, igrao sam zbilja dobro i niti u jednom trenutku nisam osjetio da sam u problemima - istaknuo je junak naše pobjede.

Iako je izgubio u tri seta, Ivan Dodig je pružio žestok otpor prvom japanskom reketu. U prvom je setu pri 5:3 propustio i set-loptu na svom servisu.

- Ne mogu sebi puno zamjeriti, odigrao sam najbolje što mogu, ali nije išlo, odlučivali su detalji posebno u prva dva seta. Imao sam break u prvom setu, ali okolnosti su bile takve da ga nisam mogao sačuvati. Nishikori je odigrao na svojoj razini, a ja nisam igrao kao Karlo, zapravo nitko ne može igrati kao Karlo - kazao je Dodig.

U četvrtfinalu smo gosti Argentine. Pobjeda nije nemoguća misija, smatra izbornik Željko Krajan:

- U četvrtfinalu nema lakih suparnika, pogotovu na gostovanju. No, i mi imamo svoje adute. S oporavljenim Čilićem nismo bez izgleda - navjestio je Krajan.     

Ključne riječi

Komentara 12

PI
Pijanec
11:03 12.02.2012.

Rijesio ih Karlo rutinski. Valjda su se prepali kad su vidjeli covjeka visokog 2.08m

DU
Deleted user
11:55 12.02.2012.

Šta je sa tim Dodigom , u zadnje vrijeme igra kao da ima dvije lijeve ruke !!!!!

BE
beneronaldo
16:16 12.02.2012.

Ivo je genije !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije