Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Još dvije europske medalje za Hrvatsku

Kanaet u finalu, Jelić treća, Sumić se oprostila

tekvando
Foto: Dražen Brajdić
1/7
21.05.2016.
u 17:00

Svoje prve seniorske medalje osvojili su 20-godišnji Toni Kanaet (74 kg) i 18-godišnja Matea Jelić (67 kg), oboje članovi splitskog Marjana, kluba s daleko najvećom produkcijom talenata.

Tako se radi smjena naraštaja. Dok stari šampioni odlaze, neki s medaljama drugi s ozljedama, novi dolaze. A hrvatski te-kvon-do danas je na Prvenstvu Europe u Montreuxu dobio dva nova člana kluba medaljaša s velikih natjecanja.

Svoje prve seniorske medalje osvojili su 20-godišnji Toni Kanaet (74 kg) i 18-godišnja Matea Jelić (67 kg), oboje članovi splitskog Marjana, kluba s daleko najvećom produkcijom talenata.

Još uvijek aktualna svjetska juniorska prvakinja Matea Jelić prekinula je veličanstveni niz Ruskinje Anastasije Barišnjikove koja je europska prvakinja bila tri puta uzastopce. Vođena taktičkim idejama Marka Novaka, Matea je veliku šampionku uspjela umrtviti, čak i u produžetku (0:0), da bi ju na kraju pobijedila zahvaljujući većem broju kontakata koji nisu imali dovoljnu silu da bi ih elektronski pojas prepoznao kao bod.

Veliku borbu, ali ovaj puta na velik broj bodova, pružila je Matea i u polufinalu protiv Britanke Williams no ostala je kratka za jedan bod (12:13):

- Bez obzira na godine ja na ovo natjecanje nisam došla da bih samo skupljala iskustvo nego da idem na medalju. Doduše, možda mi je baš malo iskustva nedostajalo da uđem u finale.

Bila je to četvrtfinalna pobjeda koja je Matei donijela sigurnu broncu, a nju je pobjedom nad Crnogorcem Radunovićem osigurao i Kanaet. No, on je veću dramu preživljavao u osmini finala kada se pobjede nad Turčinom Sunguom domogao udarcem nogom u glavu (8:5) doslovce u posljednjim sekundama borbe. Nakon toga, Kanaet je briljirao u borbi za finale i to protiv Talijana Trevisa (9:1) nakon čega nam je kazao:

- Ovo mi je prva medalja nakon europskog kadetskog zlata jer sam se doveo u puno bolje tjelesno stanje nego na nekih prethodnim natjecanjima. Uostalom, pa ja i studiram kondicijsku pripremu.

Toliko o onima koji dolaze, a kapa dolje Marini Sumić koja odlazi. Djevojka koja je dvaput bila europska doprvakinja i koja ima jedno svjetsko srebro odlučila je ostaviti se te-kvon-doa sa samo 24 godine. Učinila je to Marina sa stilom, u borilištu, a ne u nekom rehabilitacijskom centru gdje je trebala biti da nije pod svaku cijenu htjela nastupiti na ovom Prvenstvu.

A Marina je nastupila s puknutim prednjim križnim ligamentom i sa zacijeljenim lateralnim i kolateralnim ligamentom. No, i takva je dospjela u zonu medalje koju ipak nije uspjela uzeti jer je protiv sebe imala vrlo zdravu Francuskinju Wiet Henin (0:4).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije