Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAJDUK Pregovori s vodećom momčadi Primere

Kalinić ide u Valenciju već ove zime

Foto: Tino Jurić
import
22.10.2008.
u 19:02

Smireni i šutljivi predsjednik Hajduka Mate Peroš bio je škrt na riječima kada smo ga priupitali o Nikoli Kaliniću i odlasku prvog strijelca hrvatske lige u vodeću španjolsku momčad Valenciju.

- Za sada od tog posla neće biti ništa - kratko je kazao Peroš.

Odbijenica Španjolcima
No, nije želio demantirati pisanje španjolskog tiska u kojem se tvrdi da se Peroš sastao s predstavnicima Valencije. Taj sastanak održan je u utorak.

- Našli smo se, i to na inzistiranje Španjolaca. Ali, ponudu smo odbili - kazao je Peroš.

I to je bilo sve od njega. Ništa nije rekao, ali je Hajdukov predsjednik zapravo rekao mnog toga. U njegovoj izjavi o pregovorima s Valencijom naglašeno je ono “zasad”. A to znači da će se Valencia, ako baš tako silno želi Kalinića, morati malo više isprsiti.

Naime, Španjolci su ponudili sedam milijuna eura, na što ih je Peroš hladnokrvno odbio.

- Kalinićeva cijena je najmanje 10 milijuna eura. I ne žuri nam se, dođe li ponuda, može otići u siječnju, a može i u lipnju - stalno su govorili u Hajduku.

Valencia nudi sedam milijuna, Hajduk traži deset, a prema svim, vrlo povjerljivim informacijama, naći se na 8,5 milijuna eura. Malo će popustiti obje strane i Kalinić će moći otići.

S više strana potvrđeno nam je da će Kalinić prijeći u Valenciju već ove zime.

Zvižduci navijača
Zna se da Kalinića, iako uredno zabija golove i premda će njegov odlazak biti veliki gubitak za Hajduk, navijači ne vole.

Jednostavno, otkako je proljetos bacio kapetansku traku na travnjak, izgubila se spona između Kalinića i navijača. Tako da njegove pogotke baš i ne slave, a svaki promašaj gledaju mu povećalom.

Priča o Kaliniću tipična je za splitske navijače, kad nekoga uhvate na zub to se vrlo teško mijenja. A kada se taj afirimira u nekom drugom klubu, onda plaču i nariču kako se to nije dogodilo u Hajduku.

Kalinić je nesporan nogometni briljant, uostalom to je uočio i izbornik Slaven Bilić koji ga je vodio na Europsko prvenstvo.

Zanimanje Valencije za prvog strijelca hrvatske lige traje već duže vrijeme, ovaj prvi sastanak održan u splitskom hotelu Lav Le Meridien bio je tek opipavanje pulsa. I s jedne i s druge strane. A predigra sastanku odrađena je prije nešto više od dva mjeseca i to na španjolskom teritoriju.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije