Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zlatna lopta

Modrić pokazao koliko je velik: Leo, čestitam. Zaslužio si!

Lionel Messi
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
03.12.2019.
u 07:57

Svjestan sam da godine prolaze i još više uživam u svakom trenutku. Hvala svima - rekao je Lionel Messi

Luka Modrić lani je osvojio sve najvažnije individalne nogometne nagrade, a sjajnu godinu okrunio je Zlatnom loptom. Hrvatski kapetan je tako prekinuo desetogodišnju dominaciju Lionela Messija i Cristiana Ronalda.

Na pariškoj svečanost prije godina dana nisu se pojavili ni Messi ni Ronaldo, jer su znali kako je nagradu uglednog magazina France Footbala dobio naš Luka.

Portugalac se ni ovoga puta nije pojavio u Parizu, ali je zato došao Modrić i ponio se gospodski. Najbolji hrvatski nogometaš s osmijehom na licu predao je argentinskom čarobnjaku Zlatnu loptu. 

- Čestitam, zaslužio si - poručio je hrvatski kapetan Messiju.

Argentincu je to šesta Zlatna lopta u karijeri.

- Pobijedio ili gubio, ova godina je bila prekrasna za mene. Prošlo je deset godina od moje prve Zlatne lopte. Imao sam tada 22 godine i nisam vjerovao da ću sad ovdje stajati i osvojiti šesti trofej. Nikada nisam razmišljao o tome, već sam uživao u onome što volim i u tome što jesam. Svjestan sam da godine prolaze i još više uživam u svakom trenutku. Hvala svima - rekao je Lionel Messi.

Argentinac je Zlatne lopte osvajao četiri godine u nizu od 2009. do 2012, te 2015., a ovo mu je šesta u karijeri i sada ima jednu više od Cristiana Ronalda.

A naš Luka Modrić koji ove godine nije bio ni među 30 nedavno se prisjetio trenutka od lani koji je prethodio Zlatnoj lopti.

- U Londonu sam bio sa suprugom i bili smo u hotelskoj sobi. Telefon mi je počeo zvoniti, ali se nisam javio. Rekao sam supruzi da me zove urednik France Footballa te sam je pitao što da napravim - prisjetio se Luka i nastavio:

- Bio sam tako uzbuđen jer su me ranije obavijestili da ću dobiti poziv budem li pobjednik. Kada sam shvatio tko me zove, bio sam previše nervozan i nisam se želio odmah javiti, želio sam pripremiti odgovor.

Potom je uslijedio novi poziv koji je prihvatio.

- Javio sam se, a glas s druge strane rekao mi je da sam osvojio Zlatnu loptu. Bio sam u šoku. Nisam bio siguran što se događa ni gdje sam - rekao je Luka Modrić i istaknuo:

- Bio je to nevjerojatan osjećaj i počeo sam plakati, predivan trenutak koji nikada neću zaboraviti.

>> Pogledajte kakvu je godinu imao Luka Modrić

Ključne riječi

Komentara 13

Avatar nekakav
nekakav
08:43 03.12.2019.

a što je mogao drugo reći?što i inače se govori na takvim primopredajama prijelaznih nagrada? ionak mu je to zadnji put što je bio u toj dvorani. za ovu godinu nisu ga ni nominirali. jel sad malo jasnija vrijednost njegove nagrade? bez obzira na sve uspjehe u karijeri koji nisu mali, prošlogodišnju nagradu su prije modrića zavrijedili puno bolji igrači, pa je nisu dobili.

MU
muh
08:37 03.12.2019.

Vidi se da Lukice nema ni medžu 28 najboljih koliko vredi prošle godine je dobio nagradu zbog priče da je izbegljica a ne zbog nogometa takva je istina.

Avatar Danko - SLOBO danko
Danko - SLOBO danko
09:49 03.12.2019.

Stvar kulture ili ju imaš ili - nemaš, Luka ju za razliku od mnogih na portalu ima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije