Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
petar krešimir ćosić

'Kada igraju Zadar i Cibona, navijam za klub s Kalelarge'

18.02.2015., Vukovar - Delegacije klubova kosarkaskog Kupa Hrvatske zapalili svijece i polozili vijence na Memorijalnom groblju hrvatskih branitelja. Ljerka i sin Kresimir Cosic.  Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/2
20.02.2015.
u 06:45

Navijači: 
Baš mi je lijepo bilo u dvorani vidjeti Zadrane koji vole svoju momčad, kaže Ćosić.

Da će u vukovarskom polufinalu Ćosićeva kupa snage odmjeriti Zadar i Cibona, odlučila je ruka Krešimira Petra Ćosića, 22-godišnjeg sina slavnog košarkaša čije ime nacionalni kup nosi. Zadar je pobijedio sa 82:74, a budući da su to klubovi njegova pokojnog oca, pitali smo Ćosića juniora na čijoj su strani bile njegove simpatije.

Nije lako glumiti oca

– Taj polufinale bio je jako uzbudljiv, a meni je pogotovo drago što su došli navijači Zadra. Ja volim Cibonu i nije da sam strogo opredijeljen, ne odbacujem ja nju, no kada igraju Cibona i Zadar, ja ipak navijam za Zadar. Od malih nogu navijam za Zadar, valjda zato što je tata odrastao u Zadru i što se tamo kao igrač formirao.

Hrvatski košarkaški kup nosi ime Krešimira Ćosića od 1998., a tada je osvajač bio Zadar.

– To što se ovaj završni turnir održava u Vukovaru, u gradu heroju, daje dodatnu čast, dodatnu emociju ovom natjecanju. Kao sin ponosan sam na činjenicu da neko natjecanje državne razine nosi ime mog oca. To pokazuje koliko je moj otac bio čovjek vrijedan spomena, što mi je upotpunjavalo poštovanje prema njemu dok sam odrastao.

U proteklih godinu dana Krešimir Petar intenzivno se bavio proučavanjem očeva lika i djela, za potrebe snimanja filma "Bit ćemo prvaci" u kojem glumi tatu.

– Kada je majka čula za to da imam ponudu da glumim oca, bila je iznenađena baš kao ja, a onda ju je ta činjenica učinila sretnom. S njom sam o tati stalno razgovarao pa tako i o filmovima, no ona mi je više prezentirala to kakav je otac bio kao osoba, a za njegove mlađe dane raspitivao sam se, primjerice, kod Dragana Kapičića koji mu je bio cimer u reprezentaciji i bliski prijatelj kojem je moj otac, na koncu, bio i vjenčani kum.

Nije na tom filmskom setu Krešimir Petar Ćosić jedini koji glumi oca.

– I Stefan Kapičić glumio je oca, a on mi je kao profesionalni glumac bio dragocjena podrška, a i s ostalima sam se zbližio i stekao neka prijateljstva. No, za razliku od svih koji su mogli imati kontakt sa stvarnim osobama, ja to nisam mogao iz prve ruke. Ja sam se o svom ocu morao raspitivati kod njegovih prijatelja i bivših suigrača i to je za mene bio i osobni izazov.

Premijera u Beogradu

Kao što je poznato, Nikolu Plećaša igra Gordan Bogdan, Robert Kurbaša je za ovu priliku Petar Skansi, Matko Knešaurek glumi tada najzgodnijeg košarkaša Damira Šolmana, a Igor Kovač je pustio brkove kakve je imao Rato Tvrdić.

– Izbornika Ranka Žeravicu glumi Sergej Trifunović i on se poprilično uživio u tu ulogu. Zapravo, non stop smo se međusobno zvali po imenima likova koje smo glumili. Snimali smo u Ljubljani, na Bledu, u Beogradu i Šapcu gdje se snimao košarkaški dio.

Krešimir Petar je student američkog koledža, je li moguća i glumačka karijera?

– Kada vidim film, znat ću vam reći ima li u meni i glumačkog potencijala.

A film će prvi put imati prilike vidjeti 26. veljače na beogradskoj premijeri nakon koje će uslijediti zagrebačka i ljubljanska projekcija.

>>Petar Krešimir Ćosić: Moj otac bio je inteligentni veseljak

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije