Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAMJEŠTANJE

Kad dobije 500 dolara za SP, igrača bi mogla privući kladionica

Dwight Yorke
VL
05.02.2010.
u 08:25

Declan Hill, autor knjige "Namještanje: Nogomet i organizirani kriminal", objašnjava kako se igrače dobrim plaćama i naknadama za igranje na velikom natjecanju treba odgovoriti od namještanja.

– Na SP-u 2006. igrači Trinidada i Tobaga, a radi se o velikim imenima poput Dwighta Yorkea ili Shakea Hislopa, dobili su od prava za cijeli turnir manje od 500 dolara, a zamislite kakav se novac sve ondje vrti. Ne optužujem ih za namještanje, tek ilustriram o čemu se radi. Nisu ni oni blesavi. Plati li se igračima izdašne iznose, koliko i zaslužuju, tada postoje zaista minimalne šanse da sudjeluju u namještanjima – zaključuje Hill.

Ključne riječi

Komentara 2

DW
dr.who
10:20 05.02.2010.

Tko je potkupljiv taj će takav uvjek ostati,ma kako veliku plaću imao.

ZD
Zdravek
10:25 05.02.2010.

Na SP se neide radi novaca, nego radi casti i promociji sebe ili svoje zemlje Ako neko misli da zasluzuje vise neka trazi od svog kluba, a za repku niti nemora igrat zar ne?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije