Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hajduk

Jurić se kalio u Dugopolju, pa zabio gol sezone

Hajduk Slavia
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
1/2
04.08.2018.
u 22:19

U Sofiji nije stigao namjestiti ni štucne prije ulaska u igru, ali je zato reagirao znalački, prigrabio ukazanu priliku i Kopiću se odužio pogotkom u najvažnijem trenutku sezone

Hajdukovu treneru Željku Kopiću nije bilo lako posljednjih dana. Uostalom, o pritisku je govorio i uoči utakmice sa Slavijom u Sofiji koju je njegova momčad uspješno apsolvirala. A nije izgledalo da će Hajduk tako ležerno ući u 3. pretkolo. Na Poljud će za pet dana doći Steaua.

No, Kopića ne muči samo ta nekoć velika momčad, jasno mu je bilo i uoči Sofije da bi mu eventualno ispadanje porazom od Bugara bitno kompromitiralo trenersku poziciju. Na to je mislio kada je govorio o pritisku na klupi Hajduka. Dobro, bolje je ovako, Hajduk je ušao u sljedeći krug, zaradio tristotinjak tisuća eura, a na scenu stupila je nekolicina mladih igrača. Stanko Jurić (21) u Sofiji je ušao u igru spletom okolnosti jer nije bio planiran. Nakon ozljede Dine Beširovića, Kopić je priliku dao zadnjem veznom, koji se kalio u Dugopolju. Ondje je stasao u omladinskom pogonu, odnosno u seniorskoj momčadi, u kojoj je imao kapetanski status.

Fantastičan osjećaj

Posljednjih pola godine kalio se u drugoj momčadi Hajduka. U Sofiji nije stigao namjestiti ni štucne prije ulaska u igru, ali je zato reagirao znalački, prigrabio ukazanu priliku i Kopiću se odužio pogotkom u najvažnijem trenutku sezone.

>> Pogledajte i koji bi vatreni mogli promijeniti klub ovog ljeta

– Fantastičan je osjećaj postići pogodak za Hajduk, to je ono o čemu sanjaš cijeli život, pogotovo u takvoj utakmici. Ali, najbitnije je da idemo dalje, sada se moramo okrenuti prema Lokomotivi i dati sve od sebe da je pobijedimo. Fizički smo se dobro pripremili, znali smo kakvi nas izazovi čekaju i siguran sam da nam ovaj ritam neće biti problem. Dat ćemo sve od sebe da poboljšamo igru i u nedjelju dođemo do prve prvenstvene pobjede – istaknuo je Jurić.

Bilo je puno pritisaka

Jurić je još za igranja u Dugopolju bio na meti nekih ozbiljnijih nogometnih klubova, no posao s njima nikada nije sklopljen.

Među debitantima bio je i Božo Mikulić, ljevonogi stoper koji je igrao na desnoj strani. Sretan je u Splitu nakon povratka iz Sampdorije.

– Nije bilo lako, ali pokazali smo karakter i idemo dalje. Prva utakmica na toj poziciji bila mi je generalka protiv Rostova. Želio sam pobjedu i da se što bolje uklopim u momčadsku igru i sustav. Velik je bio pritisak uoči uzvrata sa Slavijom, znao sam da ona priča o davanju maksimuma za Hajduk pada u vodu ne odemo li dalje. Kad nešto moraš, to nije lagano. Nema vremena ni za kakvo slavlje. Okrećemo se Lokomotivi (nakon toga ih u četvrtak čeka Steaua, nap. a.), moramo se što prije “rekuperati” te i u nedjelju pokazati energiju, pozitivan stav i pobijediti. Moramo bolje kontrolirati situacije kada utakmicu možemo mirno zaključiti – istaknuo je Mikulić. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije