Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Analiza za VL

'Milović je jedini u Hajduku koji može igrati obranu, drugi tome nisu dorasli'

Goran Milović
Foto: Tino Juric/PIXSELL
04.08.2015.
u 17:45

Hajduk u Norveškoj očekuje vrlo teška utakmica, puno teža nego smo to skloni sada ustvrditi nakon splitskih 2:0.

Hajduk je obilježio ovaj tjedan. Ponudio je toliko priča i tema da sam odlučio posvetiti mu najveću pažnju. Naime, prije svega čestitam Hajduku na europskoj pobjedi. Ambijent, želja igrača, pa i izvedba bile su dovoljne za novu splitsku euforiju. Treba uživati u trenutku, u klubu pak moraju biti sretni s tim što imaju nekoliko izvanserijski talentiranih mladića, zapravo, još tinejdžera.

No, to samo po sebi otvara i problem kako s tim mladićima koji su emocionalno ipak drugačiji od starijih igrača. Sreća je primjerice za Nikolu Vlašića što živi u obitelji u kojoj je već postojala vrhunska sportašica. Njemu je puno lakše sve to shvatiti nego primjerice Andriji Baliću. Usto što Nikola kod oca još dobro radi na svojoj tjelesnoj snazi, psihološki mu je ipak lakše. No, sve su to na kraju priče i teorije. Jedan pametni čovjek je rekao: U raju neće završiti talent, nego onaj koji je naporno radio.

To moraju na pameti imati svi naši talentirani mladići koji, tek kada odu u inozemne klubove, gdje su zahtjevi veći u svakom pogledu, mogu shvatiti ono o čemu tu govorimo. I zbog svega toga nije lako Hajdukovu treneru Damiru Buriću. Treba odgajati mladiće, istodobno i ganjati rezultat, a to je iznimno teško, posebno u gradu koji je sklon euforiji i kada za euforiju objektivno nema mjesta. Jer, smatram, brzo dolazi realnost.

Naime, Hajduk u Norveškoj očekuje vrlo teška utakmica, puno teža nego smo to skloni sada ustvrditi nakon splitskih 2:0. Suparnik je tjelesno jako dobar, bit će znatna razlika u temperaturi, što nužno i nije loše jer se s veće temperature ide na manju. No, vidio sam dobrih strana u igri Stromsgodseta.

Vjerujem u Hajdukov prolaz, a onda dolazi kvalifikacijsko kolo koje nudi jakog suparnika. I ako se tada ne uspije, ostat će domaća realnost, a tu bijeli nisu najbolje otvorili sezonu. No, od svih spomenutih detalja Hajdukov najozbiljniji problem jest obrana. Veći, smatram, i od umora i od euforije. Tek Milović pokazuje da može igrati, ostala tri igrača iz posljednje linije, bojim se, nisu dorasla natjecanjima na dulje staze. Znaju to i u Splitu i nastoje se pojačati.

>> Hajduk je u Europi uspješniji klub od Dinama, provjerite zašto!

Komentara 2

DU
Deleted user
17:49 04.08.2015.

Da ,ali i on nažalost prosjek. Inače Milović se čini vrlo pristojan mladić. Kako mu to samo uspijeva u takvom okruženju..hi,hi. Upoznali smo se i fakat je ok lik i ja bi ga kupio u Dinamu čisto da još malo pomognemo Hajduku.

HA
harakiri
18:24 04.08.2015.

dobra analiza. slažem se da je zadnja linija najslabiji dio Hajdukove momčadi. a pogotovo Fran Tudor na desnom beku = najslabija karika

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije