Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predstava u Unitedu

Mourinho želi potjerati Pogbu, igrača od 105 milijuna eura

27.02.2018.
u 23:44

Mourinhov antinogomet koji je u suprotnosti s nasljeđem Manchester Uniteda pao je u drugi plan zbog Paula Pogbe

U kazalištu snova igra nova predstava, ali u njoj navijači ne uživaju. Mir je zapravo dugo i trajao, pogotovo na povijest Mourinhovih sukoba.

Često je u prošlosti udarao na najveće zvijezde u momčadi kako bi potvrdio svoj autoritet u svlačionici, kroz havariju su prolazili Andrij Ševčenko u prvom mandatu kod Special Onea u Chelseaju i Iker Casillas dok je vodio madridski Real, a sada se povijest ponavlja.

1/7

Mourinhov antinogomet koji je u suprotnosti s nasljeđem Manchester Uniteda (a na što su autoriteti na Old Traffordu poput Bobbyja Charltona upozoravali i prije nego što je Portugalac angažiran za menadžera) pao je u drugi plan zbog Paula Pogbe.

Do prije šest mjeseci najskuplje plaćeni nogometaš u povijesti sjena je nogometaša iz Juventusa za kojeg je plaćeno 105 milijuna eura, na rubu da bude proglašen velikim promašajem jer lošije se utakmice više ne mogu opravdavati njegovom mladosti ili neiskustvom.

I drugu sezonu u Manchester Unitedu Pogba je daleko od toga da postane lider momčadi, cinici će komentirati kako je u posljednje dvije godine u Manchester Unitedu promijenio više frizura nego što je zabio golova (12 golova u 74 utakmice).

– Gdje je Pogba kojeg smo gledali u Juventusu? Kupili smo igrača koji se borio, trčao, zabijao golove, a sad se samo šeta terenom – pita se legendarni Paul Scholes.

I ne samo on. Francuz je izgubio Mourinhovo povjerenje, u posljednje četiri utakmice dva puta je u igru ulazio s klupe, da se Herrera nije ozlijedio u 16. minuti utakmice protiv Seville, pitanje je koliko bi i bi li uopće Pogba dobio priliku na Ramón Sánchez Pizjuanu, a dva puta teren napuštao poslije sat vremena igre. Mourinho mu zamjera da griješi čak i u elementarnim nogometnim postulatima.

– Zašto sam ga zamijenio? Zato što mi je bio potreban igrač koji će jednostavne stvari raditi na jednostavan način – srdito je komentirao Mourinho nakon utakmice u Newcastleu u kojoj je Pogba još jednom “blistao”.

Jedni zamjeraju Mourinhu tvrdeći kako je Pogba “nestao” u njegovim taktičkim postavkama, kako mu ne odgovara formacija 4-2-3-1 koju Portugalac forsira u Manchester Unitedu čime mu daje mu puno manje slobode u igri, ograničava manevarski prostor i nameće previše defenzivnih obaveza, drugi otvoreno dvoje oko Pogbinih kvaliteta, a dio talijanskih medija slavi “viziju Juventusa”, odnosno odluku da skupo proda Pogbu jer su njegove mane i nedostaci bili su zakamuflirani u dominantnoj momčadi u kojoj su drugi, prije svih Andrea Pirlo, vodili riječ.

Nejasno je koliko je daleko otišao sukob Mourinha i Pogbe, no više izvora ga potvrđuje. Tabloidni The Sun izašao je u javnost s pričom kako je svađa Mourinha i Pogbe nakon poraza u Newcastleu izmakla kontroli do te mjere da je prijetila prerasti u fizički okršaj koji su spriječili igrači i članovi stručnog stožera.

Ugledni L’Equipe, pak, tvrdi kako je Pogba požalio što se odlučio vratiti na Old Trafford te da razgovor u kojem je tražio promjenu svoje uloge u momčadi nije prošao najbolje. Kritičari su nemilosrdni.

– Pogba ima potencijal biti veliki nogometaš, ali daleko je još od toga. On ima 24 godine, plaćen je 105 milijuna eura, a ne zna što je njegova uloga na terenu, kakve zadatke ima organizator igre. On izgleda kao početnik, koji trči tamo gdje je lopta – kazao je Graeme Souness, legendarni veznjak iz najslavnije Liverpoolove generacije.

Roy Keane, jedan od onih koji je zagovarao Pogbin, bio je brutalan u analizi.

– Pogba se mora koncentrirati na sebe, na to da bude bolji, da zaista razmisli malo o nogometu.

Cijeli tekst čitajte u MAX-u.

POGLEDAJTE VIDEO NAJLUĐIH NOGOMETNIH PROMAŠAJA

Komentara 4

KT
komen_tar
07:32 28.02.2018.

Skupa s njim moze prtit i Mourinho i Felaini barem

RO
rojnik
08:24 28.02.2018.

Ma boli Pogbu briga,troši lovu i plavuše po Engleskoj.

BM
branko.mihalic1
08:45 28.02.2018.

Dobar posao haha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije