Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBJASNILA ODVJETNICA

Novi detalji o navijačima u grčkim zatvorima: U lošim uvjetima moraju provesti barem šest mjeseci

Prva skupina uhićenih navijača dovedena pred istražitelje na sud u Ateni
Foto: VASILIS REMBA
1/3
15.11.2023.
u 23:20

"Očekujemo da će Zagrebački županijski sud odbiti izvršenje ovakvog uhidbenog naloga, uvjeti u zatvorima nisu dobri. Očekujemo odluku sljedeći tjedan", rekla je odvjetnica jednog od traženih navijača

Hrvatski sud je tražio dodatna pojašnjenja u vezi Europskih uhidbenih naloga temeljem kojih se traži izručenje više hrvatskih navijača. U sukobima tijekom noći prije utakmice u Ateni život je izgubio jedan grčki navijač, a jasnog odgovora o počinitelju i dalje nema. Istovremeno, mnogi navijači i dalje su u grčkim zavorima.

Osnovno pitanje je bilo očitovanje o odluci kojom je određen istražni sud, a koja nije u posjedu zagrebačkog županijskog suda. Uz to hrvatski sud nema pojašnjenje dokaza, već samo dokument kojim se nalaže uhićenje i izvođenje pred sud.

GALERIJA Dinamo i Rijeka bez pobjednika na Rujevici. Jakirović ostao na maksimirskoj klupi

Prva skupina uhićenih navijača dovedena pred istražitelje na sud u Ateni
1/22

Problem se pojavio i kod uvjeta u zatvoru. "To je bio naš osnovni argument, nisu ništa odgovorili, rekli su u koji bi zatvor moj branjenik išao, jedina rečenica je bila da uvjeti u tom zatvoru zadovoljavaju minimalne uvjete. Nisu obrazložili", rekla je odvjetnica jednog od traženih, Aleksandra Horvat za Dnevnik Nove TV.

"Što se tiče rokova, Grčka je odgovorila, kada osoba završi u istražnom zatvoru, sud nakon 6 mjeseci preispituje prvi puta hoće li je pustiti ili produljiti za daljnjih 6, može biti sveukupno 18 mjeseci, a prvih 6 mjeseci se ne događa ništa, osoba je u istražnom zatvoru", objasnila je odvjetnica pa zaključila:

VEZANI ČLANCI:

"Očekujemo da će Zagrebački županijski sud odbiti izvršenje ovakvog uhidbenog naloga, uvjeti u zatvorima nisu dobri. Očekujemo odluku sljedeći tjedan. Nedostaje očitovanje za još jednu osobu, kad sud to kompletira, sazvat će sjednicu i odlučit će o svim zahtjevima."

Dio roditelja uhićenih navijača okupio se u srijedu ispred Nacionalne sveučilišne knjižnice  kako bi obilježio 100 dana od tragičnih događaja u Ateni i poručio:  "100 dana nepravde bez dokaza i optužbe!"

VIDEO Prosinečki o Dinamu: 'Teško mi je pričati o tome. Stalno mi se nešto dešavalo, pa me onda prevare...'

Komentara 11

Avatar Šund_Alpinisti
Šund_Alpinisti
23:37 15.11.2023.

Mogli su sve to vrijeme provesti u Zagrebu da su samo uporabili mozak umjesto palica i boksera. A bilo je jako jednostavno!

VS
vrbe.sadim
04:38 16.11.2023.

Oh, jadni nedužni dječačići i njihovi roditelji kojisu ih tako dobro odgojili. Prvi put u životu našli su se na "find out" strani i ne izgleda im lijepo. A samo su htjeli malo, onak' turistički, razbijati glave. A naša okrutna vlada uopće ne želi poslati specijalce da otmu grčkog predsjednika vlade i ministra policije i njima ucijeniti Grke kako bi ti anđelčići konačno bili na slobodi.

KR
Krolo
01:34 16.11.2023.

Moje prvo grčko vjenčanje.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije