Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSTAVE ZA PAMĆENJE

Jokić upisao još jedan povijesni uspjeh. Ovo su protivnicima radili samo LeBron i Westbrook

NBA: Washington Wizards at Denver Nuggets
Foto: Ron Chenoy/REUTERS
1/4
24.02.2024.
u 07:00

Nadam se da Jokić nikada neće to napraviti protiv nas. Kao i svaki sjajan asistent, on uvijek drži glavu uspravno. Izmjeri svaki dio terena. Vidi tko je otvoren, gdje je obrana, on ima izuzetan IQ. Vidi mnogo stvari prije nego što se dogode – rekao je trener Michael Malone.

Nikola Jokić nastavio je sa sjajim partijama u NBA ligi. Izgleda kao da ga nitko ne može zaustaviti jer aktualni prvak Denver pobijedio je Washington 130:110 na krilima srpskog centra.

Naime, Jokić je predvodio Nuggetse s novim triple-doubleom – 21 košem, 19 skokova i 15 asistencija. Ostvario je tako svoj 16. triple-double ove sezone i tako postao tek treći igrač u povijesti NBA lige koji je ostvario triple-double protiv svakog protivnika u ligi. Prije njega to je uspjelo još jedino LeBronu Jamesu i Russellu Westbrooku.

GALERIJA Jokić s kćerkom šetao gradom: Oduševljeni mještani prilazili mu i pozdravljali ga

NBA: Washington Wizards at Denver Nuggets
1/25

Curry u elitnom društvu

Wizardsi su do ove utakmice bili jedina momčad koja se još nije našla na Jokićevoj meti, ali i oni su pali. A pao je i još pokoji rekord Jokića. S obzirom na to da nije promašio nijedan šut iz igre (10/10), postao je prvi košarkaš koji je imao više od 20 poena, preko 15 skokova i preko 15 asistencija uz 100 posto šuta iz igre. Došao je tako do četvrtog triple-doublea u karijeri bez promašaja iz igre i iza sebe ostavio legendarnog Wilta Chamberlaina, s kojim je do sada dijelio taj rekord.

– Nadam se da Jokić nikada neće to napraviti protiv nas. Kao i svaki sjajan asistent, on uvijek drži glavu uspravno. Izmjeri svaki dio terena. Vidi tko je otvoren, gdje je obrana, on ima izuzetan IQ. Vidi mnogo stvari prije nego što se dogode – rekao je trener Michael Malone.

Dobru igru pokazali su i Hrvati. Bojan Bogdanović bio je sjajan u pobjedi New York Knicksa na gostovanju kod Philadelphia 76ersa 110:96. Postigao je 22 koša pogodivši pritom šest trica iz šest pokušaja za 24 minute provedene na parketu. Ovom pobjedom momčad Toma Thibodeaua prekinula je niz od četiri poraza.

VEZANI ČLANCI:

Dodajmo da je u pobjedi Jalen Brunson dodao 21 koš uz 12 asistencija, Josh Hart upisao je 18 koševa i 12 skokova, a Precious Achiuwa 18 koševa i 11 skokova. Tyrese Maxey predvodio je Sixerse s 35 koševa, a Buddy Hield i Kelly Oubre Jr. dodali su po 14 koševa.

Odličnu predstavu pružio je i Ivica Zubac u dresu LA Clippersa, no njegova je momčad izgubila od Oklahoma City Thundera 107:129. Zubac je u 29 minuta upisao novi double double – 13 koševa i 12 skokova uz po jednu asistenciju i blokadu. Najefikasniji kod Clippersa bio je Kawhi Leonard s 20 koševa, dok je Norman Powell ubacio 19. Na pobjedničkoj strani najefikasniji su bili Shai Gilgeous-Alexander s 31 košem i osam asistencija, Lu Dort je dodao 19 koševa, a Jalen Williams 18.

Svoju utakmicu odradio je i Dario Šarić, koji je u dresu Golden State Warriorsa slavio 128:110 protiv LA Lakersa. Šarić je igrao 15 minuta i za to vrijeme upisao po četiri koša, skoka i asistencije. Warriorse je do pobjede vukao Stephen Curry s 32 koša i osam asistencija. Curry je time postao osmi igrač u povijesti NBA lige s najmanje 23.000 koševa i 6000 asistencija, pridruživši se LeBronu Jamesu, Russellu Westbrooku, Kobeu Bryantu, Jamesu Hardenu, Oscaru Robertsonu, Jerryju Westu i Johnu Havliceku.

VEZANI ČLANCI:

Andrew Wiggins dodao je 20, a Trace Jackson Davis 17 koševa za Golden State. Kod Lakersa, koji su bili bez LeBrona Jamesa, najefikasniji su bili Anthony Davis s 27 koševa i 15 skokova, D'Angelo Russell s 18 koševa i devet asistencija te Austin Reeves sa 16 poena.

Šamanić nije igrao

Utah Jazz je na svom parketu upisao poraz od Charlotte Hornetsa 107:115. Hornetse su do četvrte uzastopne pobjede vukli Miles Bridges s 26 koševa i 14 skokova te Grant Williams s 24 koša. U domaćim redovima najefikasniji su bili Lauri Markkanen s 21 košem, devet skokova i šest asistencija, Collin Sexton sa 17 koševa te Keyonte George sa 16 koševa. Hrvatski košarkaš Luka Šamanić nije nastupio za Utah.

VIDEO Ovacije redateljici za 52 minute čiste emocije: Održana premijera dokumentarca o Draženu Petroviću

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije