Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Euro 2020 Preview

Jeste li ih skupljali kao mali? Sličice su sada skupe i loše kvalitete

06.06.2020.
u 08:34

Po sistemu izdanja vidljiv je pravac Paninija, da „napada“ skupinu sakupljača koji žele imati sve vezano za određenu kolekciju, tako da će biti dosta onih koje će htjeti imati obje verzije albuma, sve verzije pakiranja, paketića, i ostalog

Ovih dana u Hrvatskoj je izašao album sa sličicama Euro 2020 Preview, kolekcija Paninija koja je napravljena još u trenutku kada se nije znalo da će se ove godine odgoditi Europsko nogometno prvenstvo. Ovo je prva kolekcija ikada u povijesti Paninija pod radnim nazivom Preview. Da je sve bilo normalno pravi album Euro 2020 trebao je izaći nešto kasnije ove godine nego inače zbog dodatnih kvalifikacija.

Od 2018. godine Panini je uveo praksu s dvije internacionalne verzije, pa tako i ovoga puta imamo plavu verziju s 568 sličica, te narančastu, koja je izašla u Hrvatskoj, koja ima 528 sličica. Razlika je u tome što na stranicama s ekipama jedna verzija ima po dvije sličice za ekipnu fotografiju, te po dvije za fotografiju sa slavljem. Prvi put u povijesti albuma Panini numeracija sličica je promijenjena, pa tako u ovoj kolekciji nema klasičnog niza od 1 do xxx, već svaka ekipa ima oznake države i broj sličica. Primjerice, imamo sličicu CRO 1 do CRO 26 i tako za svaku zemlju. Trofeji, maskote i ostalo imaju oznaku EUR. Prvi put imamo pakiranja sa 60 paketića, ali i dalje isti broj sličica unutar paketa – pet. U nekim europskim zemljama postoje pakiranja sa 120 paketića u obje verzije (plava i narančasta).

Kolekcionari u Srbiji imaju privilegij dobiti sportske majice od Paninija i jedini su u regiji koji će to imati. Da se dobije majica, bit će im potrebno poslati 150 praznih paketića. Ova kolekcija izdana je u namjeri da se minimaliziraju ogromni troškovi koji su uloženi puno prije nego se ušlo u razdoblje pandemije COVID-19. Ovo nije album koji predstavlja službeno natjecanje, a on će biti izdan uoči odigravanja Eura sljedeće godine.

Po sistemu izdanja vidljiv je pravac Paninija, da „napada“ skupinu sakupljača koji žele imati sve vezano za određenu kolekciju, tako da će biti dosta onih koje će htjeti imati obje verzije albuma, sve verzije pakiranja, paketića, i ostalog. Nažalost, pravac Paninija nije doprijeti do djece jer cijenom paketića roditeljima to postaje veliki problem. Kvaliteta je često vrlo loša, pogotovo u doba europskih i svjetskih prvenstava, kada bi ona trebala biti najbolja, pa tako ne mali broj kolekcionara poseže za švicarskom verzijom koja slovi kao vrh produkcije za ta velika natjecanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije