Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poutiainen najbolja u Söldenu

Jelušić i Fleiss sezonu otvorile - odustajanjem

Ana Jelušić
Goran Stanzl
24.10.2009.
u 12:14

Hrvatske skijašice loše su otvorile novu sezonu Svjetskog kupa. Ni Ana Jelušić ni Nika Fleiss nisu uspjele završiti prvu vožnju veleslaloma u Söldenu.

Poutiainen je do devete pobjede u Svjetskom kupu stigla na ledenjaku Rettenbach, tradicionalnom mjestu otvaranja skijaške sezone.

Finkinja je nakon prve vožnje bila na trećem mjestu, no u drugoj je nadoknadila zaostatak za dvjema Talijankama. Manuela Mölgg, drugoplasirana u prvoj vožnji, nije ni završila utrku, dok je vodeća Denise Karbon zaostala u donjem dijelu staze i na kraju završila tek na trećem mjestu.

Do drugog je mjesta doskijala domaća uzdanica i lanjska pobjednica Söldena Kathrin Zettel koja je za Poutiainen zaostala svega jednu stotinku. Među dobitnicama druge vožnje su i Slovenka Tina Maze koja je šesto mjesto pretvorila u četvrto na kraju utrke, Anja Pärson koja je s desetog napredovala na šesto mjesto, a posebno Camilla Alfieri. Talijanka je u prvoj vožnji bila 23., a na koncu je slavila plasman na deseto mjesto.

Hrvatske skijašice Ana Jelušić i Nika Fleiss nisu uspjele završiti prvu vožnju u koju su krenule s visokim startnim brojevima. Obje su naše djevojke startale pri samom kraju prve vožnje kada je staza na ledenjaku Rettenbach bila dosta uništena. Jelušić je krenula sa startnim brojem 68, dok se Fleiss niz stazu spustila pretposljednja, 75.

Svjetski kup, skijašice, veleslalom u Söldenu, konačni redoslijed:

1. Tanja Poutiainen (Fin) 2:24,96

2. Kathrin Zettel (Avt) +0.01

3. Denise Karbon (Ita) +0.32

4. Tina Maze (Slo) +0.84

5. Maria Pietilae-Holmner (Šve) +0.88

6. Anja Pärsson (Šve) +0.95

7. Kathrin Hölzl (Nem) +1.20

8. Viktoria Rebensburg (Nem) +1.32

9. Lindsey Vonn (ZDA) +1.39

10. Camilla Alfieri (Ita) +1.47

...


Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije