Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 208
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Biliću su u prvom planu Eduardo i Mandžukić, ali konkurenti prijete

Jelavić i Kalinić trpaju, ali neće igrati u Turskoj

'Rangers\' Nikica Jelavic celebrates his goal against Dundee United during their Scottish Premier League soccer match at Ibrox Stadium, Glasgow, Scotland, November 5, 2011. REUTERS/Russell Cheyne (BRI
'RUSSELL CHEYNE'
07.11.2011.
u 08:51

Obojica dolaze do izražaja kad njihova momčad pritišće suparnika u šesnaesterac

Izbornik Slaven Bilić mora se veseliti vijesti da dvojica od petorice pozvanih napadača uredno zabijaju golove za svoje klubove. Nikola Kalinić je, naime, za svoj Dnipro zabio jedini gol protiv kijevskog Arsenala (1:0), bio mu je to četvrti pogodak u zadnja tri nastupa u ukrajinskom prvenstvu! A Nikica Jelavić postigao je hat-trick u pobjedi Rangersa protiv Dundee Uniteda (3:1). Jelavić je ove sezone zabio devet golova u prvenstvu i vodeći je strijelac škotske lige.

Jedan na tribini

Kad bi se sastav određivao po aktualnoj formi, naš bi napadački dvojac u Istanbulu predstavljali spomenuti napadači. Međutim, gotovo je sigurno da nijedan od njih neće igrati od početka utakmice! Jedan će sigurno biti na klupi, drugi vjerojatno ni ondje! Dakako, ne ozlijedi li se netko od trojca Eduardo, Olić, Mandžukić... Zašto su, dakle, oni koji zabijaju u drugom planu? Odluči li započeti utakmicu bez njih dvojice, izbornika Bilića ne treba pribijati na križ. Zna se, naime, kakvi su napadači Kalinić i Jelavić – ovise o momčadi više od trojice preostalih napadača, nisu igrači prostora, za njih je idealna utakmica kad njihova momčad napada i stisne suparnika u 16-erac. Tada najbolje do izražaja dolaze njihove vrline. A teško je očekivati da će Hrvatska baš stisnuti Tursku u Istanbulu u njezinu kaznenom prostoru, kao što, recimo, Rangers stišće Dundee United! Vidjeli smo, uostalom, u igri protiv Grčke u Ateni da je Jelavić bio nemoćan. Onako usamljen i odsječen, nije dobio nijednu loptu s krila, a napadači njegova tipa (i Kalinićeva!) od toga zapravo i žive.

Eduardo kao Šuker

Stoga je logično da će Bilić napadački dvojac tražiti između Eduarda, Olića i Mandžukića. Vjerojatno bi najbolja inačica bili Eduardo i Olić, silno nam je neophodna za takvu utakmicu Olićeva borbenost i upornost kojom zarazi i suigrače. A ne treba posebno naglašavati da je, nakon Davora Šukera, Eduardo naš najbolji strijelac, da mu je zabijanje golova u genima.

Ove je sezone Jelavić zabio 11 golova u 18 utakmica za Rangers, a Kalinić pet u 11 nastupa za Dnipro. Usporedbe radi, Mandžukić ih je zabio sedam u 13 nastupa za Wolfsburg, Eduardo pet u 14 igara za Šahtar, a Olić jedan gol u šest utakmica za Bayern.

Komentara 21

DU
Deleted user
09:17 07.11.2011.

Jelavić \"trpa\" u ligi koja je slabija od HNL-a. I to je baš neka referenca. Za reprezentaciju nije odigrao ništa, osim što se jako zalaže i trudi. To mu se ne može osporiti. Ali kvaliteta? Takvih u HNL-u ima koliko hoćeš.

CR
croatišen
09:29 07.11.2011.

nije istina da je škotska prva liga slabija od hrvatske. glupost. nije ni nešto jaka, ali ne treba pretjerivati. jelavić se dokazao u rapidu i austriji, a tada se pokazao i u kupu uefe današnjoj europskoj ligi i zabijao je golove i tamo. jelavić već duže vremena drži kontinuitet dobrih igara, a takav kontinuitet nema ni jedan napadač u našoj ligi ( s tim da jelavić ipak igra u malo boljoj ligi ), tako da je smiješno pričati da u hnl-u ima takvih na na bacanje. evo, mmx reci mi koji su to sve?

CR
croatišen
09:15 07.11.2011.

olić nebi trebao dobiti neku veliku minutažu, eventualno 15-ak minuta jer nije u formi i nije dovoljno spreman. eduardo bi trebao biti siguran jer je najveća klasa i sto puta se dokazao u reprezentaciji. mandžukić,jelavić i kalinić su u dobroj formi i između njih trojice treba birati drugog napadača koji će igrati uz eduarda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije