Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEOBIČNO

Jedini turnir u Hrvatskoj: Jeste li ikada vidjeli ovaj sport?

Blatomet
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/8
19.08.2018.
u 13:57

-Blatomet je tijekom godina postao jedan od prepoznatljivih sadržaja Gradišta tijekom ljeta. Nekada bude više nekada manje momčadi ali kako god zagarantirana je zabava. Bude tu svega, padova, klizanja, golova ali najviše smijeha

U središtu Gradišta, sela nedaleko od Županje, danas je odigran tradicionalni turnir u Blatometu. Radi se o malom nogometu koji se igra po modificiranim pravilima i u ograđenom igralištu s blatom.

-Momčadi čine po dva igrača i igra se po dva puta po dva minuta. Pravila su slična kao i u običnom nogometu, a cilj je zabiti što više golova. Klizavo je, troši se puno energije te je samim tim blatomet iznimno zahtjevan za igranje. Igra se na dva gola na terenu 15 x 7 metara. Mogući su i kazneni udarci koji se izvode s pola terena i na prazna vrata. Igrači su bosi, kaže nam sudac utakmica Mario Vidačković koji je bio i jedan od začetnika blatometa prije 14 godina.

Podsjeća kako je blatomet započeo zapravo sasvim slučajno. Naime, dečki iz sela igrali su nogomet na travi kada je došlo do nevremena. Nisu željeli prestati igrati iako se igralište vrlo brzo pretvorilo u blatnjavu kaljužu. Tada su i došli na ideju da organiziraju turnir u sportu koji su nazvali blatomet koji je vrlo brzo postao veoma popularan. Tako na turnirima sudjeluju igrači iz sela i okolice, a ove godine među limačima su imali i dva igrača iz Zagreba. Momčadi su podijeljene po kategorijama pa imaju natjecanje u kategoriji limača, pionira i seniora. U blatometu se oprobaju i djevojke.

Blatomet
1/8

-Blatomet je tijekom godina postao jedan od prepoznatljivih sadržaja Gradišta tijekom ljeta. Nekada bude više nekada manje momčadi ali kako god zagarantirana je zabava. Bude tu svega, padova, klizanja, golova ali najviše smijeha. Najbolji dobivaju medalje, kaže nam organizator natjecanja Dragan Anić.

Za sve sudionike, kao i ostale mještane i goste, u večernjim satima osigurana je i zabava kada se svi mogu opustiti.

 

Ključne riječi

Komentara 4

NA
narcis660
17:21 19.08.2018.

Slavonijo' ko te nije volio.....👍

DE
deda1234
14:38 19.08.2018.

Znao je i maksimir tako izgedat

SJ
Samo ja
15:37 19.08.2018.

dedapa pravo u sridu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije