Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UZ PIPPENA, MALONEA...

Jedini pravi Dream Team primljen u Kuću slavnih

Dream Team, Michael Jordan, Scottie Pippen, Clyde Drexler
Reuters
14.08.2010.
u 09:07

Inauguracijska ceremonija ovogodišnje generacije "stanovnika" košarkaške Kuće slavnih u Springfieldu, još jednom je pokazala kako i najveće zvijezde znaju biti emotivne.

Prvi je za govornicu pozvan Scottie Pippen, legenda Chicago Bullsa. Pomalo zbunjen i nepovezan u početku, a zatim iznimno zahvalan "najvećima, Michael Jordanu i treneru Philu Jacksonu", Pippen je pred kraj govora zastao, spustio glavu i završio sa:

- Bila je to odlična vožnja. Zahvaljujem Bogu i svima vama.

Puno više suza pustila je legenda Utah Jazza, Karl Malone. Jedan od onih NBA igrača koji će zauvijek ostati zapamćeni kao veliki, ali nikad s prstenom prvaka primjer je zašto su mnogi ostali razočarani LeBronom Jamesom i odlaskom u Miami Heat.

- Uvijek sam se trudio sve raditi na ispravan način. Živjeti onako kako sam želio biti zapamćen - rekao je Malone uz brojne suze, spominjanja vlasnika Jazza, Larryja Millera i svoje majke koja je preminula prije nekoliko godina.

Osim dvojice legendi, zasluženo mjesto u Springfieldu su dobile i dvije generacije reprezentacija SAD-a. Ona iz 1960. godine, koja je pokorila Rim i osvojila zlatnu olimpijsku medalju iako su morali putovati po nekoliko desetaka sati i biti u sobama u kojima je bila "više od 40 Celzijevih stupnjeva", kako je rekao Jerry West.

Poseban trenutak je bilo predstavljanje Dream Teama, reprezentacije iz Barcelone 1992., jedine koja je bila bolja od Draženove Hrvatske.

- Nikad neću zaboraviti kada je na prvom treningu Charles Barkley "zakucao" sveučilištarca Christiana Laettnera na pod, stao iznad njega i rekao 'Dobro došao u NBA' - govorio je Magic Johnson ne izostavljajući i vođu, trenera Chucka Dalyja koji "sigurno i ovo sada".

U Kuću slavnih ove godine su primljeni i Cynthia Cooper, Dennis Johnson, Bob Hurley, Jerry Buss, Maciel "Ubiratan" Pereira i Gus Johnson.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije