Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HOĆE LI DOĆI?

Jedan od najboljih na svijetu na korak do preuzimanja Hrvatske! Ali, u priči postoji jedna caka

Rouen: SP u rukometu, ?ile - Njema?ka
Marijan Murat/DPA
09.02.2024.
u 20:50

Dao je otkaz na prošlom radnom mjestu, odrekao se ogromnog novca, ali možda i ne u korist naše reprezentacije

Hrvatska će uskoro dobiti novog izbornika muške rukometne reprezentacije. Nakon podbačaja na netom završenom Europskom prvenstvu u Njemačkoj dosadašnji strateg Goran Perkovac razriješen je dužnosti. 

Hrvatski rukometni savez morao je već poslati popis onih 35 igrača koji će biti dio akcije u ožujku. Tada će Hrvatska, točnije od 14. do 17. ožujka, ponovno u Njemačkoj (Hannover) hvatati vizu za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu. U četiri dana naši će rukometaši odigrati tri utakmice, protiv Austrije, Njemačke i Alžira. Samo dvije prvoplasirane reprezentacije iz skupine moći će igrati na OI.

Već danima traju pregovori našeg rukometnog saveza s kandidatima sa "skraćene" liste. Jedan od glavnih favorita za upražnjeno mjesto je Dagur Sigurdsson. Ovaj je 50-godišnji Nijemac upravo raskinuo zgovor s Japanskim rukometnim savezom.

Sigurdsson je od 2017. bio izbornik Japana s kojim je već ranije izborio nastup na OI u kvoti azijskih reprezentacija. Sada bi mogao isto pokušati s Hrvatskom. Točno je, a već smo to i objavili, Sigurdsson je na pregovorima u Zagrebu gdje u društvu ljudi iz svoje pravne službe čeka rasplet čitave situacije.

No, nije tajna, Sigurdssona želi i Njemačka. Reprezentacija je to koju je također vodio, od 2014. do 2017. godine. S njima je 2016. bio i europski prvak, došao je i do medalje na OI u Riju, bio najbolji trener svijeta. I Nijemci bi rado promijenili izbornika, nisu zadovoljni s aktualnim, također Islanđaninom, Alfredom Gislasonom.

Nije tajna, Sigurdsson je na klupi Japana zarađivao milijun eura godišnje. E sad, je li otkaz ondje dao zbog Hrvatske ili zbog Njemačke, vrijeme će pokazati...

Komentara 3

Avatar antikomunist1
antikomunist1
21:14 09.02.2024.

U jednoj rečenici je Nijemac, u drugoj je Islanđanin. Imam prijatelja u Švedskoj pa ću pitati.....

TH
than
21:50 09.02.2024.

"Ovaj je 50-godišnji Nijemac"... Čovjek nema ni njemačko ime, a još manje prezime, pa bi bilo baš lijepo za znati kako je postao odjednom Nijemac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije