Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'BILI TIĆI'

Jedan od junaka Hajduka u polufinalu: Moji su 12 sati putovali iz Vukovara da bi me gledali

Ženeva: Polufinalni susret Lige prvaka mladih između Hajduka i Milana
Luka Stanzl/PIXSELL
21.04.2023.
u 20:53

Sva tri Hajdukova strijelca u polufinalnom susretu, Jere Vrcić, Rokas Pukštas i Šimun Hrgović reagirali su na veliku pobjedu svoje momčadi

Hajduk je s velikih 3:1 protiv talijanskog velikana Milana u Ženevi osigurao plasman u finale Lige prvaka mladih u kojem ih čeka nizozemski AZ Alkmaar. Najveći je ovo uspjeh u povijesti hrvatskog juniorskog nogometa.

Sva tri Hajdukova strijelca u polufinalnom susretu, Jere Vrcić, Rokas Pukštas i Šimun Hrgović reagirali su na veliku pobjedu svoje momčadi.

- Zvuči nestvarno, zvučalo je i prije, ali u finalu smo Lige prvaka i idemo pobijediti. Okupili smo se na poluvremenu, trener je dao upute, ispoštivali smo ih i pobijedili. AZ? Svaku utakmicu gledamo zasebno, sad se okrećemo analizi i idemo po pobjedu. O atmosferi uopće ne mogu ni razmišljati, nadam se da će u ponedjeljak biti i pet puta bolja - rekao je najbolji strijelac Hajduka u juniorskoj Ligi prvaka, Jere Vrcić.

Vrlo mirno je na veliku pobjedu reagirao Rokas Pukštas, mladi Hajdukov veznjak koji je od ove polusezone redoviti prvotimac i u seniorskoj momčadi Hajduka.

- Niz se nastavio i spremni smo za ponedjeljak. Moj gol? Vježbali smo to na treningu, bio sam na pravom mjestu u pravo vrijeme - rekao je Pukštas.

21.04.2023., Stade de Geneve, Zeneva, Svicarska - Liga prvaka mladih, polufinale, HNK Hajduk - Milan AC. Rokas Pukstas, Hugo Cuenca, Lapo Nava, Kresimir Nazor Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Ilustracija/Luka Stanzl/PIXSELL

-  Moramo se sad odmoriti i pripremiti za ono što nas čeka u ponedjeljak. Sve dugujemo navijačima, možete vidjeti da od njih dobivamo potrebnu energiju - dodao je nogometaš iz SAD-a.

Presretan i pun ambicija je nakon susreta bio Vukovarac u redovima Hajdukovih juniora, Šimun Hrgović, koji je postigao pogodak za 3:0 Hajduka u 76. minuti susreta. 

- Cilj nam je bio doći dalje nego prošle godine, a sad zašto ne otići do kraja i osvojiti titulu? Prvo poluvrijeme smo bili slabiji, ali smo na poluvremenu dogovorili što treba i to proveli u djelo. Zaslužena pobjeda. Moj gol? Izgubio sam loptu, a onda nekako došao do nje i zabio. Presretan sam. Desnom kroz noge? Igram lijevog beka, dobro je ispalo - rekao je Vukovarac Šimun Hrgović.

- Navijači su nam uvijek vjetar u leđa. Lagao bih kad bih rekao da ih toliko ne očekujem u ponedjeljak. Moji su iz Vukovara putovali su 12 sati da navijaju za nas. Naravno da sam im odmah poslije utakmice bacio dres - dodao je strijelac trećeg pogotka na susretu.


 
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije