Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMENTAR T. DASOVIĆA

Bravo, mladi hajdukovci, vi ste ponos cijele Hrvatske!

Ženeva: Polufinalni susret Lige prvaka mladih između Hajduka i Milana
Luka Stanzl/PIXSELL
21.04.2023.
u 19:59

Čitava Europa odjednom bruji u golobradoj 'prgavoj obitelji' iz Splita, diveći se njezinoj darovitosti, zanosnoj mladenačkoj drskosti, južnjačkome temperamentu i klasi kojima su porušili neka od najzvučnijih imena europskog nogometa

Nova Hajdukova europska senzacija, epska pobjeda nad Milanom u Ženevi (3:1) i plasman u finale Lige prvaka, u zaglušujućoj grmljavini splitskih navijača, spada u najznačajnije dosege hrvatskog klupskog nogometa u njegovoj povijesti, a njezine aktere promovira u istinske heroje. Bravo, maestralna Hajdukova dico!

Čitava Europa odjednom bruji u golobradoj 'prgavoj obitelji' iz Splita, diveći se njezinoj darovitosti, zanosnoj mladenačkoj drskosti, južnjačkome temperamentu i klasi kojima su porušili neka od najzvučnijih imena europskog nogometa.

Hajduk u finalu Lige prvaka još je jedno u nizu nogometnih čuda 'made in Hrvatska', proizvedeno u Splitu, u majstorskoj radionici trenera Marijana Budimira, u Hajdukovoj akademiji koja na Poljudu posjeduje samo dva igrališta, na kojima vježbaju sve Hajdukove mlađe kategorije, uključujući i žensku ekipu. U toj poljudskoj 'gužvi u šesnaestercu', kakva je primjerice u raskošnome Milanellu nezamisliva, nastao je možda budući europski prvak.

Hajduk će od ovoga uspjeha profitirati na više razina. Njegovi briljantni juniori, Buljan, Jurić-Petrašilo, Vrcić, Brajković, Antunović..., uz već provjerene Vuškovića, Pukštasa i Capana, značajno će zaoštriti konkurenciju u prvoj momčadi, jer – ruku na srce – osim što nisu ništa slabiji od Lučića, Ferra, Benrahoua, Anella i ostalih pojačanja koja je predsjednik Jakobušić morao guglati, bit će i splitskoj publici neusporedivo veći magnet od bezimenih stranaca. A zna se, još ih Hajdukovih najslavnijih vremena, da su temelji njegovih najvećih uspjeha bili igrači iz domaćega podneblja.

Ogroman dobitak za Hajduk je i trener Marijan Budimir, čiji pobjednički pohod nije nimalo slučajan, nego je plod znanja, studioznosti, autoriteta, vizije i karizme koju njegovi klinci slijepo slijede i bezrezervno joj vjeruju. Najveći Hajdukov trener svih vremena Tomislav Ivić blistavu je karijeru početkom 70-tih započeo s juniorima bijelih, kao što su i Pep Guardiola i Zinedine Zidane u trenersku orbitu izbačeni iz mladih momčadi Barcelone i Real Madrida. Marijana Budimira neizbježno u skoroj budućnosti čeka klupa prve momčadi bijelih...

I na kraju ove bajke, dopustite osvrt na jednu malu 'nelogičnost'. Hajdukovi klinci do 19 godina u finalu su Lige prvaka, a hrvatske reprezentacije do 19 godina ovoga ljeta neće biti na završnom turniru Europskog prvenstva, među najboljih osam Staroga kontinenta. Šteta, neprocjenjiva šteta...


 
 

Komentara 18

Avatar Heisenberg
Heisenberg
20:08 21.04.2023.

Bravo momci, čestitam!

T7
Toro. 71
20:49 21.04.2023.

Dinamovac jesam ali dečki svaka čast!!!! Bravo!!! A sad idemo te tulipane pobijediti!!! Cijela Hrvatska treba biti ponosna na naše dečke!!!!

Avatar Kalladin
Kalladin
20:16 21.04.2023.

Bravo budućnosti naša!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije