Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neredi na derbiju

Jedan hrvatski huligan 'propjevao', evo što je otkrio srpskoj policiji

Partizan - Crvena zvezda
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
05.01.2018.
u 17:55

Plaćenik je na fotografijama iz novina prepoznao osobu koja ih je angažirala i za 'odrađivanje posla' na tribini platila 'nadnicu' od 10.000 eura.

Hrvatski huligani koji su u prosincu sudjelovali u neredima tijekom utakmice Partizana i Crvene zvezde prijeti do 12 godina zatvora, a nalaze se u beogradskom istražnom zatvoru. Srbijanski mediji otkrivaju kako je jedan od šestorice pritvorenih počeo policiji otkrivati detalje slučaja. 

Dnevnik Večernje novosti neslužbeno doznaju kako je jedan od uhićenih Hrvata odlučio 'propjevati' i kako intenzivno pomaže u istrazi. Nije jasno je li se 'slomio' ili sve to čini kako bi si ublažio zatvorsku kaznu. prenosi Tportal.

Plaćenik je, prema pisanju Večernjih novosti, na fotografijama iz novina prepoznao i identificirao naručitelja, tj. osobu koja ih je angažirala i za 'odrađivanje posla' na tribini platila 'nadnicu' od 10.000 eura. Navodno se radi o policiji dobro poznatom i vrlo utjecajnom šefu srpskog, ali i crnogorskog podzemlja Filipu Koraću.

Partizan - Crvena zvezda
1/12

Korać je odmah nakon krvavog obračuna na derbiju u medijima prozvan za organiziranje puča na južnoj tribini, ali je ubrzo sam demantirao takve glasine. No, sada ga se povezuje s nedavnim mafijaškim likvidacijama u Beogradu, a policija sumnja kako je Korać naručio profesionalne ubojice iz BiH i organizirao ubojstva.

Očito je pozadina tučnjave na stadionu poprilično zamršena. Policija vjeruje kako se kroz zaraćene klanove navijača Partizana obračunava nekoliko različitih kriminalnih skupina jer nakon sukoba na tribinama uslijedilo je nekoliko nerazjašnjenih ubojstava, a splitski huligani iako nisu nevini po svemu sudeći mogli bi biti 'kolateralne žrtve'.

Komentara 52

DU
Deleted user
18:13 05.01.2018.

Možda ti splitski razbijači sada pozovu Rajka Ostojića da svjedoči o njihovoj "karakternim miroljubivim" osobinama. Bilo je jasno da je pred takvim i njima sličnima "zatvarao oči". Podsjećam na svastiku i sve tome slično što se tada dešavalo u Splitu. Samo neka ih srbi "oderu" zatvorom, barem neće u Hrvatskoj raditi štetu.

IV
IvanKapapulco
18:13 05.01.2018.

Koga to interesira kaj taj kriminalac Jugoslaven pjeva? Zatvorite ga dozivotno, ionako je vas.

HO
horton
18:39 05.01.2018.

Možda je propjevao, a možda se u medije pušta informacija da je netko propjevao ne bi li netko drugi (kad to sazna) zapravo propjevao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije