Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TREĆI VRATAR LIGE

Je li Matej Ašanin nasljednik Mirka Alilovića?

Matej Ašanin
Miho Dobrašin
27.09.2013.
u 19:41

U prva tri kola Ašanin je obranio 30 udaraca od 94 pokušaja, što je u prosjeku 31,9 posto. Ispred njega nalaze se vratar Barcelone Danijel Šarić (55,2 posto) i vratar Franklin Granollersa Matías Schulz (40,2 posto).

Matej Ašanin (20), hrvatski vratar Ademar Leóna, na otvorenju španjolske lige nalazi se na trećem mjestu prema broju obrana.

U prva tri kola obranio je 30 udaraca od 94 pokušaja, što je prosječno 31,9 posto. Ispred njega nalaze se vratar Barcelone Danijel Šarić (55,2 posto) i vratar Franklin Granollersa Matías Schulz (40,2 posto).

Lokalni list Diario de León Ašanina uspoređuje s Mirkom Alilovićem (28), reprezentativnim hrvatskim vratarom koji je ostavio dubok trag u Ademaru.

"Iako ima samo 20 godina, prvi je vratar Ademara. Hrvat je brzo sa sebe morao odljepiti etiketu "buduća nada" te iskoračiti u sezonu u koju klub kreće sa 80 posto izmijenjenim sastavom zbog financijskih problema”, piše taj list.

Ašanin je stigao prošle godine iz Varaždina.

„Unatoč tome što je mlad i što je došao kao vratar za budućnost, već sada se mogu povući paralele s Alilovićem”, ističe Diario de León. Mirko Alilović branio je za Ademar León od 2006. do 2010.

Klub se nakon nepotpuno odigranog trećeg kola nalazi na šestom mjestu španjolskog prvenstva. U utorak je Ademar, s Ašaninom na vratima, poražen u Barceloni s rezultatom 38:24.

Nakon što se zbog financijskih problema ugasio Atlético Madrid, za kojeg su lani nastupali Ivano Balić i Jakov Gojun, Barcelona je nedodirljiva u španjolskoj ligi. Prošle godine je osvojila naslov, igrala finale Lige prvaka, a ove sezone se pojačala lijevim vanjskim Nikolom Karabatićem i desnim vanjskim Kirilom Lazarovim.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije