Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RANKING REPREZENTACIJA

Jasmin Repeša rekorder sa 126 utakmica

Repeša
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
06.09.2015.
u 08:05

U svoja dva mandata Jasko je Hrvatsku strateški vodio u čak 126 utakmica pri čemu ima skor 77-49.

Prethodni hrvatski izbornik Jasmin Repeša rekorder je po broju utakmica na klupi hrvatske košarkaške reprezentacije. U svoja dva mandata Jasko je Hrvatsku strateški vodio u čak 126 utakmica pri čemu ima skor 77-49. Drugi na toj "all-time" listi je Pera Skansi sa 74 utakmice (50-24), a potom slijede Aleksandar Petrović sa 66 utakmica (50-16) i Neven Spahija sa 57 utakmica (36-21). Aktualnom izborniku Velimiru Perasoviću sinoćnja utakmica sa Slovencima bila tek 10. izbornička bitka.

Eurohoops spustio Hrvate na 6. mjesto

Hrvatska će u srijedu igrati s Nizozemskom, reprezentacijom koja se na Eurobasketu pojavila prvi put nakon čak 26 godina. Košarkaši iz zemlje poznate po nogometu, biciklizmu i brzom klizanju posljednji put su na Europskom prvenstvu nastupili baš u Zagrebu 1989. godine kada su od osam sudjelujućih momčadi bili osmi.

Starijim poklonicima košarke najpoznatije će zazvučati ime Keesa Akerbooma, ali samo zato što je riječ o sinu jednog od najvećih europskih "snajperista" 70-tih godina prošlog stoljeća. S prosjekom od 27 koševa, Kees Akerboom senior bio je najbolji strijelac Eurobasketa 1977. kada je izabran i u najbolju petorku prvenstva zajedno sa Dalipagićem, Slavnićem, Berkovitzem i Golomejevim.

>> Startali smo pobjedom! Hrvatska u punoj Areni svladala Sloveniju

Komentara 1

MA
mamunamegalo
13:16 06.09.2015.

zašto bi ikome bila važna ta informacija i statistika

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije