Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sikirevci na nogama:

'Svaka čast Messiju i Suárezu, ali Rakitić će odlučiti finale!'

Barcelona's Ivan Rakitic (C) is congratulated by teammate Luis Suarez after scoring a goal against Granada during their Spanish first division soccer match at Nuevo Los Carmenes stadium in Granada February 28, 2015. REUTERS/Marcelo del Pozo (SPAIN - Tags:
Foto: Reuters/PIXSELL
01.06.2015.
u 21:05

'Ivan nikome ne priznaje da je bolji od njega. On je za mene ispred svih.'

Ivan Rakitić (27) proživljava najljepše dane karijere. Nakon što je s Baselom osvojio švicarski kup, a sa Sevillom Europsku ligu, s Barcelonom se domogao svog prvog naslova državnog prvaka, postavši ujedno i prvi Hrvat koji se sa slavnim katalonskim klubom popeo na tron. Jučer je protiv Athletica iz Bilbaa osvojio Kup kralja, a sada će protiv Juventusa u Berlinu tražiti trofej Lige prvaka.

Prvo će se u finalu Kupa kralja sastati s Athleticom iz Bilbaa, a zatim će protiv Juventusa u Berlinu tražiti trofej Lige prvaka.

– Presretan sam, neopisivo je to što mi se događa. Dok neki moji suigrači i ne znaju koliko imaju trofeja, za mene je ovo nešto posebno. Imali smo tri dana za slavlje i odmor, sad idemo dalje – poručio je reprezentativni veznjak za domaće medije.

Kada je prošlog ljeta sletio na Camp Nou, Rakitić je znao da to nije kraj njegove nogometne priče. Ona je, zapravo, tek počinjala. Pored "tri monstruma", Messija, Neymara i Suáreza, Raketa u Barci nema potrebe opterećivati se golovima kao u Sevilli. Ali, nemjerljiv je njegov doprinos u reformiranju igre kluba koji prošle sezone nije osvojio ništa. U obranu je unio čvrstinu, a napade učinio raznovrsnijima, što je ovih dana priznao i trener Luis Enrique. Međutim, igranje na tri fronte dobro ga je umorilo pa jedva čeka završetak sezone i godišnji odmor. Sve to s velikom pažnjom prate i njegovi Sikirevčani, koji su ga proglasili počasnim građaninom svoga mjesta, a svaki Ivanov uspjeh doživljavaju kao svoj. Ove godine imaju dvostruki razlog za slavlje.

– U selu je sve u znaku nogometa. Osim što Ivan blista u Barceloni, naš mali klub na pragu je osvajanja naslova prvaka u županijskoj ligi. Dobrim dijelom to možemo zahvaliti upravo Ivanu i njegovu ocu, koji su nam mnogo puta pomogli raznim donacijama – kaže Mato Majhen predsjednik NK Sikirevaca i predvodnik navijačke skupine Korovi za tjednik Max!

Raketa lani zbog Svjetskog prvenstva u Brazilu nije imao vremena posjetiti rodno selo oca Luke, ali ove ga godine ondje svi s nestrpljenjem očekuju. Priredili su mu pravu feštu, doček kakav će zasigurno dugo pamtiti. Kako smo doznali, Ivana će na ulazu u selo dočekati stara šokačka kola sa dva upregnuta konja koja će ga dovesti do igrališta. Ondje će se slavlje nastaviti do duboko u noć. Ivanovu se dolasku osobito veseli stric Jakob. Nije ga vidio još od utakmice s Malijem prošlog lipnja u Osijeku.

– Kad smo se zadnji put vidjeli u Osijeku, nadali smo da će doći i u Sikirevce, ali obveze su ga spriječile. Rekao mi je: "Oprosti, striko, ali ne mogu ja kako ja hoću. Ja odavde letim direktno za Barcelonu" – priča Jakob oduševljen nećakovim posljednjim nastupima.

– Svaka čast Messiju i Suárezu, ali Ivan nikome ne priznaje da je bolji od njega. On je za mene ispred svih i siguran sam da će voditi Barcu do pobjede protiv Juventusa – kaže Jakob Rakitić.

>> 'Rakitić nije odigrao vrhunsku sezonu, on može puno bolje'

Komentara 4

CA
carpediem
00:04 02.06.2015.

Eh sta uradi onaj "mali plavi iz Svice" i jos tome svemu nije kraj........

MU
muh
21:59 01.06.2015.

Ako če Rakitić odlućiti onda je Barcelona več izgubila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije