Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Da je Dinamova blagajna punija...

Jakirović bi već dobio otkaz u Dinamu, no spasila ga je jedna stvar

Jakirović
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/6
11.11.2023.
u 08:00

Jakirovićev prosjek bodova bio bi i još lošiji da u kupu dvaput nije igrao protiv niželigaša – Ponikva i Oriolika...

Na stranu što su suci oštetili Dinamo u porazu od Viktorije (0:1), taj alibi pokušao je iskoristiti i Sergej Jakirović, no dojam igre, rezultati i statistika pokazuju da plavi pod Jakirovićem igraju očajno. I sigurni smo da bi Jakirović već dobio otkaz da u proteklih osam mjeseci već nisu potrošeni milijuni na prijevremene raskide s Čačićem i Bišćanom.

A taj dvojac bio je daleko uspješniji nego sadašnji trener Dinama. Aktualni trener upisao je već šesti poraz u 17 utakmica na klupi, a to nije nikome uspjelo od 2005., od kada Transfermarkt vodi detaljne trenerske statistike. Jakirov prethodnik Igor Bišćan odigrao je ukupno u svom mandatu identičan broj utakmica (17), a pritom upisao svega dva poraza.

Ante Čačić je pak u svom cijelom zadnjem mandatu, koji je trajao skoro godinu dana, skupio tek devet poraza, a igrao je tešku skupinu Lige prvaka s Chelseajem, Milanom i RB Salzburgom. Također, Jakirović s 1,94 boda osvojena po utakmici zauzima i treće mjesto najmanje uspješnih Dinamovih trenera u posljednjih deset godina.

Lošiji učinak po utakmici od Jakirovića imali su samo Nikola Jurčević i Igor Jovićević. A Jakirovićev prosjek bodova bio bi i još lošiji da u kupu dvaput nije igrao protiv niželigaša – Ponikva i Oriolika...

 
 
Ključne riječi

Komentara 17

EJ
ejStef
10:27 11.11.2023.

Smiješno je uspoređivati ekipe koje su imali Bišćan i, naročito, Čačić s ovim jadom koji ima Jakirović. Jakirović nema Oršića, Šutala, Ivanušeca, Livakovića, a u ovim porazima nije imao niti Petkovića, dio niti Ristovskog... Uprava mu je umjesto tih igrača osigurala golmana koji nikada nije ništa obranio i stopera koji skoro pa sam sebi zabija golove. I to je to, ta dva igrača su glavni uzrok većine tih poraza, na to dodati ostatak koji nije puno bolji od njih. Jednom kada krene serija poraza, teško je vratiti sigurnost u igrače, a nema nekog vođe koji se nametnuo kada nema Petkovića... U KL suci su poprilično protiv DInama, vjerojatno je to i namjerno, možda i radi "navijača", ne biraju se takvi suci bez veze. No Dinamo bi trebao biti toliko bolji da i unatoč sudaca pobjeđuje, no uprava je toliko degradirala klub, da svaka sitnica odlučuje... 2005 je Mamić pogriješio kada je pokupovao cijelu mladu repku, pa je završio u ligi za bedaka, reklo bi se da je fulao, no ovo što je ova uprava napravila je čisti kriminal...

PJ
pjer1963
14:35 11.11.2023.

Kada je "lopov" Mamic potkradao Dinamo blagajna je bila puna a sada kod ove uprave nitko ne krade ali blagajna je prazna. Meni je receno da ja to ne mogu razumijeti.

Avatar Crni labud
Crni labud
09:15 11.11.2023.

Treba ipak uzeti u obzir i da je Bišćan još imao na raspolaganju Ivanušeca, Šutala, Livakovića, Petkovića... kojih sada nema. A umjesto njih dovedeni su neki skupi polovnjaci od kojih ni jedan nije proigrao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije