Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLUČILA

Izgubili smo još jednu sportašicu! Igrala za Hrvatsku, a sada će nositi dres Crne Gore

Matea Pletikosić
Foto: Facebook
18.05.2020.
u 09:23

Plateikosić je rođena je u Sinju i iz kluba iz tog grada je 2015. godine prešla u podgoričku Budućnost kao jedna od najtalentiranijih igračica na svojoj poziciji. U dresu crnogorskog prvaka za pet godina postigla je 43 gola u Ligi prvakinja.

Matea Pletikosić, rukometašica koja je prije pet godina igrajući za Hrvatsku na Europskom kadetskom prvenstvu proglašena za najbolju srednju vanjsku igračicu tog natjecanja, odlučila je da će u nastavku karijere nositi dres reprezentacije Crne Gore, objavili su tamošnji mediji.

Pletikosić je rođena je u Sinju i iz kluba iz tog grada je 2015. godine prešla u podgoričku Budućnost kao jedna od najtalentiranijih igračica na svojoj poziciji. U dresu crnogorskog prvaka za pet godina postigla je 43 gola u Ligi prvakinja.

Pletikosić više od tri godine nije igrala za Hrvatsku, a usto je i više od tri godine registrirana kao igračica Budućnosti, što je preduvjet za promjenu sportske nacionalnosti.

Prošle godine je dres Crne Gore odjenula još jedna Hrvatica, Marta Batinović, dok je Rukometni savez Crne Gore još u pregovorima sa slovenkom Barbarom Lazović, ali mediji u Podgorici prenose kako je još uvijek veliko pitanje hoće li ona dobiti dozvolu IHF-a da postane dio crnogorske ekipe.

Za crnogorsku reprezentaciju ranije su igrale djevojke rođene u Srbiji: Bojana Popović, Katarina Bulatović, Ana Đokić, Ana Radović i Mirjana Milenković, kao i Mađarica Gabrijela Kindl koja se sada preziva Markoč.

Ključne riječi

Komentara 4

LA
lajh1985
10:50 18.05.2020.

Ak nije igrala vec 3.5 godine za hr onda i nije neki gubitak

DV
dvojnica
10:35 18.05.2020.

Besmlsleno. Nesto kao makedonska vaterpolo vrsta.

SE
sesvečan7
11:51 18.05.2020.

....a o kojem se sportu radi,shvačam da je rukomet,ali u tekstu se nijednom riječju ne spominje....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije